Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Taşucu Böreği Tarifi

Üzeri için ;

2 yumurta

6 çorba kaşığı galeta unu

Sosu için ;

1 çay bardağı su, 2 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı ;

Haşlanmış tavuk etlerini tel tel ayırın. Lahana yapraklarını ince ince kıyın. Havucu rendeleyin ve soğanları yemeklik küçük küp şeklinde doğrayın.

Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış lahanaları da ekleyip kavurun rendelenmiş havuç, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kesme şekeri ilave edip karıştırın.

Tavuk etlerini ve soya sosunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Sos için sıvı yağı ve suyu bir kapta karıştırın.

Yufkayı tezgaha serip hazırladığınız bu sosu fırça ile üzerine sürün.( sirkede ekleyebilirsiniz) yufkayı 8 eşit parçaya bölün ve tavuklu malzemeyi kesilmiş yufkanın uzun kenarına gelecek şekilde yayın.

Kenar kısımlarını içe doğru katlayıp, sigara böreği şeklinde sarın.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Yumurtaları küçük bir kapta çırpın.

Galeta ununu ayrı bir tabağa alın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın,fırın kağıdı serilmiş tepsiye börekleri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında börekleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.