Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Mahmut Özer psikolog ataması Fransızca Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı

125 Uzman Yardımcısı Alınacak (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı)

Konuya ilişkin ilan 13 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı (http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sayfasında (http://aile.gov.tr) yer almaktadır. Başvuru yapmak isteyen adaylar 16 Aralık 2021 tarihinden itibaren başvuruda bulunabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Sevgili gençler, Bakanlık merkezimizde istihdam edilmek üzere 125 aile ve sosyal hizmetler uzman yardımcısı alımı gerçekleştirerek teşkilatımızı daha da güçlendireceğiz. İlan 13 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısında ve bakanlığımız internet sayfasında... http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.trve http://aile.gov.tr adreslerinden yapılacak olan başvurular 16 Aralık itibarıyla alınmaya başlanacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum." demişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8.dereceden 125 adet kadroya atama yapılmak üzere, 15 Bilgisayar Mühendisliği, 15 Hukuk, 8 Psikoloji, 8 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, 8 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, 8 Sosyal Hizmet, 8 Sosyoloji, 10 İktisat, 8 İşletme, 8 Kamu Yönetimi, 8 Uluslararası İlişkiler, 8 Siyaset Bilimi, 5 Maliye 4 İstatistik, 4 İngilizce Öğretmenliği-İngiliz Dili ve Edebiyatı-Mütercim Tercümanlık bölümü mezunu toplam 125 Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı alınacak.

1- SINAVA KATILMA ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,

b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıdaki tabloda belirtilen öğrenim dallarından birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Giriş (sözlü) sınavının açıldığı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2021) itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak

ç) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından, yukarıdaki tabloda puan türleri için belirlenen baraj puanını almış olmak.

d) YDS’den asgari (C) düzeyinde ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak, (Başvuru bitim tarihi itibariyle son 5 yıl geçerli) (YÖKDİL kabul edilmeyecektir.)

e) Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

2- BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

a) Adaylar başvurularını 16/12/2021-30/12/2021 tarihleri arasında e Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b) Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir bölüm için başvuru yapabilecektir

c) İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa da iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Başvuru şekli, başvuruların değerlendirilmesi, istenen belgeler, sonuçların duyurulması, sınavın şekli, konusu, tarihi, yeri ve sonuçlarının ilanı ile diğer hususlar Bakanlığımızın internet adresinde (www.aile.gov.tr , https://aile.gov.tr/pdbs) ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) platformunda yayınlanacaktır.

KILAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.