Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

25 Sözleşmeli Subay Alınacak (Sahil Güvenlik Komutanlığı)

Belirtilen kontenjanların; SG Güverte ve SG Makine 1, İkmal 1, Mühendis ve Hukuk için 1 kontenjan şehit ve malul eş ve çocukları kontenjanı olarak uygulanacaktır.

NOT-1: Şehit ve malul eş ve çocukları için belirlenen kontenjanların tamamlanamaması durumunda, eksik kalan kontenjan; branşına ve cinsiyetine göre normal aday kontenjanına aktarılacaktır.

NOT-2: Mühendis, İkmal ve Hukuk branşları için erkek ve kadın aday kontenjanları ayrı ayrı belirlenmemiştir. Adayların değerlendirilmeleri cinsiyete bakılmaksızın tüm kontenjan üzerinden yapılacaktır.

NOT-3: Güverte ve Makine branşları için erkek ve kadın aday kontenjanları ayrı ayrı belirlenmiştir. Erkek veya kadın aday kontenjanlarının tamamlanamaması durumunda; eksik kalan kontenjanlar diğerine aktarılabilecektir.

NOT-4: Güverte veya Makine branşları için belirlenen kontenjanın tamamlanamaması durumunda, eksik kalan kontenjan diğerine aktarılabilecektir.

NOT-5: Güverte ve Makine branşları için belirlenen toplam kontenjanın tamamlanamaması durumunda eksik kalan kontenjan Sahil Güvenlik Komutanlığının belirleyeceği branş kontenjanına aktarılabilecektir.

NOT-6: İkmal branşı için yabancı dil notu istenen kaynaklardaki kontenjanın doldurulamaması durumunda 1 kontenjan diğer ikmal branşı kaynaklarının kontenjanına aktarılabilecektir.

NOT-7: Mühendis, ikmal ve Hukuk branşları için belirlenen kontenjanların doldurulamaması durumunda, eksik kalan kontenjanlar Güverte ve Makine branşına aktarılabilecektir.

NOT-8: Temini yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar, YÖK tarafından verilen denklik/eşdeğerlilik belgesi sisteme yüklenerek başvuru yapabilir. Adaylar denklik/eşdeğerlilik belgelerini sisteme yüklemek zorundadır.

NOT-9: Adayların en son mezun olabilecekleri ve mezuniyet belgesini ibraz edecekleri geçici kayıt tarihi bilahare duyurulacaktır. Duyurulacak tarihe kadar mezun olabileceklerin geçici mezuniyet belgeleri kabul edilecektir.

NOT-10: COVİD-19 salgını nedeniyle sınav tarihleri ve diğer aşamalarla (Sınav sonuçlarının duyurulması, sağlık raporlarının alınması vb.) ilgili hususlar ayrıca duyurulacaktır. Seçme sınavına çağrılacak tüm adaylardan HES kodu, aşı kartı, aşı kartı olmayan adaylardan ise son 48 saat içerisinde yapılmış olan PCR testi istenilecek olup, aşı kartı veya PCR test sonucu uygulama üzerinden kontrol edilecektir.

NOT-11: Seçme sınavlarında başarılı olan ve geçici/ön kayıt yaptırmak isteyen asıl adaylar, Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden açılacak olan Geçici/Ön kayıt butonuna işaretleme yapacaklardır. Geçici/Ön kayıt butonu ile ilgili bilgilendirme PTS üzerinden ayrıca duyurulacaktır.

2. YASAL DAYANAK :

a. Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun.

b. Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği.

c. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Komutanlığı Temin Yönetmeliği.

ç. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Hukuk Branşı Kadrolarında İstihdam Edilecek Subayların Temin, Seçim ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik.

İLAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.