Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

5 Bin Personel Alınacak

KamuMeb.net - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Atama bekleyen kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Orman Genel Müdürlüğümüzde istihdam edilmek üzere; 1200 orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 800 şoför olmak üzere toplamda 5 bin personel alımı yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir televizyon programında soruları yanıtlamış ve "1200 tane orman mühendisi 2700 orman muhafaza memuru, 800 tane memur, 300 şoför toplam 5000 personel alımı yapılacak. KPSS puanına göre yapılacak. Tek seferde yapılacak 244 bin yetiştiricimize 784 bin ton çiğ sürt için 184 milyon 300 bin lira ödenecek. Litre başı desdteği 10 kuruştan 25 kuruşa çıkarmıştık. Dünyada şimdiye kadar ticarileşmiş herhangi bir elektrikli traktör yok. Biz prototipini yaptık. Ben de denedim. Seri üretime hazır.'' demişti.

Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. Orman fakültelerinden 4 yıllık bir eğitim sonucu lisans alan kişiler "Orman Mühendisi" olarak tanımlanır. 

Orman muhafaza memurları, Orman Genel Müdürlüğü yani OGM bünyesinde taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapmakta olan kamu görevlileridir.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nadiye 5 yıl önce

Asla iyi olur