Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fransızca Öğretmeni psikolog ataması Evde çikolatanın yapımı Çoklu Doğum Yardım Programı Geliyor

Danışman Personel İlanı (Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından, AB Mali İmkânı (FRiT) kapsamında finanse edilen ve Dünya Bankası işbirliğinde yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi kapsamında, Ankara’da görev almak üzere Yazılım Geliştirme Danışmanı (1 kişi) ve Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı (1 kişi) pozisyonlarında Bireysel Danışman alımı yapılacak. Son başvuru tarihi 12 Mayıs 2022 saat 23.59'dur.

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
(Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü)

GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ SURİYELİLER VE TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN İSTİHDAM DESTEĞİ PROJESİ KAPSAMINDA DANIŞMAN ALIMI DUYURUSU

İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET

Proje No: TF0A5478 (3 Nolu Zeyilname)

Proje Adı: Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi

Proje Süresi: 21/12/2017 – 30/12/2022

Başvuru Numarası: FRIT1-MOLSS-WB-DH-14 / Yazılım Geliştirme Danışmanı (1 Kişi)

FRIT1-MOLSS-WB-DH-15 / Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı (1 Kişi)

İlgi Bildirimi Yayınlanma Tarihi (web): 29.04.2022

Son Başvuru Tarih ve Saati: 12.05.2022 tarihi, saat 23.59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi kapsamındaki harcamaları finanse etmek üzere Avrupa Komisyonu FRIT fonundan 45 milyon 450 bin avro tutarında bir hibe sağlamıştır. Dünya Bankası, sağlanan hibenin yönetimini sağlamaktadır. Bu Hibenin bir bölümü bu İlgi Bildirimine Davetin düzenlendiği alıma ilişkin sözleşmelerin ödemelerinde kullandırılacaktır.

Bu kapsamda, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere 1 (bir) Yazılım Geliştirme Danışmanı ve 1 (bir) Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı alınacaktır. Danışmanlar, Proje süresince tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak istihdam edilecektir. Yazılım Geliştirme Danışmanlarının görev süresi, sözleşme imzalandıktan sonra başlayıp 30/12/2022 tarihine kadar öngörülmektedir. Ayrıca sözleşme imzalanan Danışmanın performansından memnun kalınması durumunda, projenin devamı niteliğinde olan ve Türkiye’deki Mülteciler için Avrupa Birliği Mali İmkânının (FRiT) ikinci aşamasında uygulanacak “İstihdama Geçişin Desteklenmesi Projesi” kapsamında sözleşme süresi uzatılarak bahse konu projenin bitimine kadar şu aşamada Aralık 2023 sonuna kadar devamında Hibe Anlaşmasının süresinin uzatılması halinde 2025 yılının sonuna kadar görevini sürdürmesi öngörülmektedir. Nihai danışmanlık hizmeti süresi ve diğer danışmanlık hizmeti şartları, Danışman ile İdare arasında tanzim edilecek sözleşme ile belirlenecektir.

Danışmanlık Hizmetlerine ait İş Tanımlarına ve başvuru için gerekli dokümanların bilgisine kurumun www.csgb.gov.tr adresinde yer alan Duyurular bölümünde ulaşabilirsiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, uygun bireysel danışmanları, yukarıda belirtilen hizmetleri sağlamak üzere ilgi bildiriminde bulunmaya davet etmektedir. İlgi bildiriminde bulunmak isteyen bireysel danışmanların, aranılan nitelikleri ne oranda taşıdıklarını, İş Tanımında “aranılan nitelikler” başlığı altındaki sıralamaya uygun olarak gösteren, Ek’te yer alan örneğe uygun olarak Türkçe hazırlayacakları özgeçmişlerini, telefon numarası, adres ve başvurdukları pozisyonun Başvuru Numarasını (FRIT1-MOLSS-WB-DH-14/Yazılım Geliştirme Danışmanı veya FRIT1-MOLSS-WB-DH-15/Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı) içeren bir başvuru mektubuyla ve özgeçmişlerinde atıfta bulunulan diploma, sertifika, referans mektubu, vb. belgelerin birer fotokopisiyle birlikte en geç 12.05.2022 tarihi saat 23.59’a kadar aşağıdaki adrese e-posta yoluyla veya elden ulaştırmaları gerekmektedir.

Danışman seçimi Dünya Bankası’nın Kasım 2020 versiyon tarihli “DÜNYA BANKASI IPF Borçluları için Satın Alma Düzenlemeleri - Yatırım Projesi Finansmanında Satın Alma Tedarik, Yapım İşleri, Danışmanlık Dışı Hizmetler ve Danışmanlık Hizmetleri” (Satınalma Düzenlemeleri)’ne uygun olarak yapılacaktır. Yalnızca kısa listeye girebilen adaylara geri bildirimde bulunulacaktır.

Başvuruların kabul edileceği iletişim bilgileri:

Posta Adresi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü Emek Mahallesi Bosna Hersek Caddesi No: 29 06490 Çankaya/Ankara

Telefon: 0312 296 63 18

Elektronik Posta: [email protected]

Yazılım Geliştirme İlgi Bildirimi

Yazılım Geliştirme Danışmanı İş Tanımı

YAZILIM GELİŞTİRME DANIŞMANI - FRIT1-MOLSS-WB-DH-14

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İstihdam Desteği Projesi, Dünya Bankası tarafından yönetilen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir projedir.

Proje, Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin (GKAS) yoğun olarak yaşadığı bölgelerden seçilen yerlerde GKAS ve Türk vatandaşlarının istihdam edilebilirliği iyileştirmek amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülmektedir.

Kapsam ve Amaç

Proje süresince, “Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi” ile “Çalışma İzni Otomasyon Sisteminin Yeni Yönetmelikler Çerçevesinde Süreç Tabanlı Geliştirilmesi” kapsamında ihtiyaç duyulan yazılımların geliştirilmesi ve kodlanması, bu yazılımların Kurumun diğer bilgi işlem projeleri ile entegrasyonu için çalışmalar yürütülmesi ve teknik danışmanlık sunulması için 1 (bir) kişi Yazılım Geliştirme Danışmanının görev almasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Nitelikler ve Beceriler

1- Yazılım Geliştirme Danışmanı (1 Kişi)

a) Yazılım Geliştirme Danışmanında bulunması zorunlu nitelik ve beceriler

• Fakültelerin dört yıllık lisans bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

• İyi derecede JAVA ve J2EE bilgisine sahip ve bu kapsamda en az 3 yıl tecrübe sahibi olmak.

• Yazılım geliştirme gereksinimlerinin belirlenmesi, tasarım, geliştirme ve alt yapının teknolojik gelişmelere uyarlanması konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• Yazılım tasarım desenleri (design patterns) konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• İlişkisel veri tabanları ile uygulama geliştirmiş, iyi seviyede SQL bilgisi ile PL/SQL(Oracle), stored procedure ve function bilgisine sahip olmak.

• Javascript, Jquery, Ajax Teknolojileri, CSS, XML, HTML, XHTML gibi Web Teknolojilerine hâkim ve deneyimli olmakla birlikte bunlara ek olarak, CSS3, HTML 5.0 ve Javascript için Ecmascript 6 teknolojilerine hâkim olmak.

• Konfigürasyon/Değişiklik Yönetim Aracı (git, bitbucket, svn, mercurial, tfs vb.) kullanmış olmak.

• Çok katmanlı uygulama mimarileri, JEE ve web uygulaması geliştirme teknolojileri (Angular, React, Vue vb.), ORM (Hibernate, JPA), Spring (Spring Boot, Spring Security, Spring Data, Spring MVC, Spring REST) ile kurumsal proje geliştirilmesinde görev almış olmak.

• Servis tabanlı mimariler, Enterprise Service Bus, XML web servisleri, REST web servisleri, kurumsal entegrasyon mimarileri konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• UI, UX standartları, kullanıcı deneyimi hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak.

b) Tercihen bulunması beklenen nitelik ve beceriler

• İyi derecede Javascript bilgisine sahip ve bu kapsamda tecrübe sahibi olmak.

• JUnit, Maven, Gradle, Jira, Confluence, Bamboo/Jenkins konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• Java ve/veya Node JS tabanlı uygulama sunucularının yönetimi hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• Kullanıcı kimliklendirme ve yetkilendirme yöntem ve teknolojileri (OAuth2, Single SignOn, Elektronik İmza, Mobil İmza) hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• En az 10.000 kullanıcılı, ürünleri ülke genelinde kullanılan yazılım projelerinde görev almış olmak.

• Mobil uygulama ve geliştirme teknolojileri hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Görevler ve Sorumluluklar

• Uzmanlık alanı kapsamında sistem ve geliştirme çalışmaları ile ilgili ortaya çıkabilecek görevleri yapmak ve çalışmalara destek vermek.

• Proje kapsamında, Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi’nde ihtiyaç duyulan ara yüz iyileştirmesi ve kullanıcı memnuniyetinin artırılması için gerekli araştırmaları yapmak ve yazılımın geliştirilmesini sağlamak ve bu yazılımın Kurumun diğer bilgi işlem projeleri ile entegrasyonu için çalışmalar yürütmek, gerekli koordinasyonu sağlamak ve teknik danışmanlık sunmak.

• Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi’nin arka plan yazılım altyapısının performansının iyileştirilmesi ve veri tabanı optimizasyonunun yapılmasını sağlamak.

• Çalışma İzni Otomasyon Sisteminin Yeni Yönetmelikler Çerçevesinde Süreç Tabanlı Geliştirilmesi kapsamında ihtiyaç duyulan yazılımların geliştirilmesi ve kodlanması, bu yazılımın Kurumun diğer bilgi işlem projeleri ile entegrasyonu için çalışmaları yürütmek.

• Proje kapsamında geliştirilen modüller kullanıma açıldıktan sonra, sözleşme süresi içerisinde sistemin yazılımına ilişkin bakım ve onarım desteğini sağlamak.

• Proje kapsamında görev alan diğer yazılım geliştirme danışmanı ve personelleri, sistem yöneticileri ile işbirliği ve koordinasyon halinde olmak ve gerekli durumlarda destek vermek.

• Aylık İş-Zaman Programında üretilmesi planlı işler/çıktılar hakkında, aylık faaliyet/çıktı raporu hazırlamak ve Teknik Birim Koordinatörüne sunmak.

• Proje kapsamında yapılacak olan toplantılara gerekli olduğunda katılım sağlamak ve gerekli ilave raporlamaları yapmak.

• İdare’nin proje kapsamında vereceği diğer görevleri yürütmek.

Çalışma Süresi

Yazılım Geliştirme Danışmanının görev süresi, 01.06.2022 tarihinde başlayıp 30.12.2022 tarihine kadar ya da Projenin kapanış uzatmasına denk gelen ileri bir başka tarihe kadar öngörülmektedir. 

Ayrıca sözleşme imzalanan personelin performansından memnun kalınması durumunda, projenin devamı niteliğinde olan ve Türkiye’deki Mülteciler için Avrupa Birliği Mali İmkânının (FRIT) ikinci aşamasında uygulanacak “İstihdama Geçişin Desteklenmesi Projesi” kapsamında sözleşme süresi uzatılarak bahse konu projenin bitimine kadar şu aşamada Aralık 2023 sonuna kadar devamında Hibe Anlaşmasının süresinin uzatılması halinde 2025 yılı sonuna kadar görevini sürdürmesi öngörülmektedir. Nihai danışmanlık hizmeti süresi ve diğer danışmanlık hizmeti şartları, Danışman ile İdare arasında tanzim edilecek sözleşme ile belirlenecektir.

Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı İş Tanımı

YAZILIM GELİŞTİRME UZMAN YARDIMCISI - FRIT1-MOLSS-WB-DH-15

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İstihdam Desteği Projesi, Dünya Bankası tarafından yönetilen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir projedir.

Proje, Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin (GKAS) yoğun olarak yaşadığı bölgelerden seçilen yerlerde GKAS ve Türk vatandaşlarının istihdam edilebilirliği iyileştirmek amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülmektedir.

Kapsam ve Amaç

Proje süresince, “Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi” ile “Çalışma İzni Otomasyon Sisteminin Yeni Yönetmelikler Çerçevesinde Süreç Tabanlı Geliştirilmesi” kapsamında ihtiyaç duyulan yazılımların geliştirilmesi ve kodlanması, bu yazılımların Kurumun diğer bilgi işlem projeleri ile entegrasyonu için çalışmalar yürütülmesi ve teknik destek sunulması için 1 (bir) kişi Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısının görev almasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Nitelikler ve Beceriler

1- Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısı (1 Kişi)

a) Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısında bulunması zorunlu nitelik ve beceriler

• Fakültelerin dört yıllık lisans bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

• JAVA bilgisine sahip ve bu kapsamda en az 1 yıl tecrübe sahibi olmak.

• Yazılım tasarım desenleri (design patterns) konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• Temel SQL bilgisine sahip olmak.

• Javascript, Jquery, Ajax Teknolojileri, CSS, XML, HTML, XHTML gibi Web Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olmak.

• Erkek adayların askerlik ile ilişiğinin bulunmaması.

b) Tercihen bulunması beklenen nitelik ve beceriler

• Çok katmanlı uygulama mimarileri, JEE ve web uygulaması geliştirme teknolojileri (Angular, React, Vue vb.), ORM (Hibernate, JPA), Spring (Spring Boot, Spring Security, Spring Data, Spring MVC, Spring REST) ile kurumsal proje geliştirilmesinde görev almış olmak.

• Servis tabanlı mimariler, Enterprise Service Bus, XML web servisleri, REST web servisleri, kurumsal entegrasyon mimarileri konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

• UI, UX standartları, kullanıcı deneyimi hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak. 

• Kullanıcı kimliklendirme ve yetkilendirme yöntem ve teknolojileri (OAuth2, Single SignOn, Elektronik İmza, Mobil İmza) hakkında bilgi sahibi olmak.

• Mobil uygulama ve geliştirme teknolojileri hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Görevler ve Sorumluluklar

• Sistem ve geliştirme çalışmaları ile ilgili ortaya çıkabilecek görevleri yapmak ve çalışmalara destek vermek.

• Proje kapsamında, Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi’nde ihtiyaç duyulan ara yüz iyileştirmesi ve kullanıcı memnuniyetinin artırılması için gerekli araştırmaları yapmak ve yazılımın geliştirilmesini sağlamak ve bu yazılımın Kurumun diğer bilgi işlem projeleri ile entegrasyonu için çalışmalar yürütmek ve Yazılım Geliştirme Uzmanlarına/Danışmanlarına teknik destek sunmak.

• Çalışma İzni Otomasyon Sisteminin Yeni Yönetmelikler Çerçevesinde Süreç Tabanlı Geliştirilmesi kapsamında ihtiyaç duyulan yazılımların geliştirilmesi ve kodlanması, bu yazılımın Kurumun diğer bilgi işlem projeleri ile entegrasyonu için çalışmalarda görev almak.

• Proje kapsamında geliştirilen modüller kullanıma açıldıktan sonra, sözleşme süresi içerisinde sistemin yazılımına ilişkin bakım ve onarım desteğini sağlamak.

• Proje kapsamında görev alan diğer yazılım geliştirme danışmanı ve personelleri, sistem yöneticileri ile işbirliği ve koordinasyon halinde olmak ve gerekli durumlarda destek vermek.

• Aylık İş-Zaman Programında üretilmesi planlı işler/çıktılar hakkında, aylık faaliyet/çıktı raporu hazırlamak ve Teknik Birim Koordinatörüne sunmak.

• Proje kapsamında yapılacak olan toplantılara gerekli olduğunda katılım sağlamak, gerekli ilave raporlamaları yapmak.

• İdare’nin proje kapsamında vereceği diğer görevleri yürütmek.

Çalışma Süresi

Yazılım Geliştirme Uzman Yardımcısının görev süresi, 01.06.2022 tarihinde başlayıp 30.12.2022 tarihine kadar ya da Projenin kapanış uzatmasına denk gelen ileri bir başka tarihe kadar öngörülmektedir.

Ayrıca sözleşme imzalanan personelin performansından memnun kalınması durumunda, projenin devamı niteliğinde olan ve Türkiye’deki Mülteciler için Avrupa Birliği Mali İmkânının (FRIT) ikinci aşamasında uygulanacak “İstihdama Geçişin Desteklenmesi Projesi” kapsamında sözleşme süresi uzatılarak bahse konu projenin bitimine kadar şu aşamada Aralık 2023 sonuna kadar devamında Hibe Anlaşmasının süresinin uzatılması halinde 2025 yılı sonuna kadar görevini sürdürmesi öngörülmektedir. Nihai danışmanlık hizmeti süresi ve diğer danışmanlık hizmeti şartları, Danışman ile İdare arasında tanzim edilecek sözleşme ile belirlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.