Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

2023/3 Genelge (Kültür ve Turizm Bakanlığı)

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy imzalı Genelgede ''Bakanlığımızın 15.11.2022 tarihli ve 2022/2 Sıra Sayılı Genelgesi ile; Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartları çerçevesinde I. Aşama Belgesinin, turizm işletmesi belgeli konaklama tesisleri ile basit konaklama turizm işletmesi belgeli tesislerin tamamı için 31.12.2023 tarihine kadar alınmasının zorunlu olduğu, 01.01.2023 tarihinden sonra, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı I. Aşama Belgesi alınarak doğrudan konaklama tesisi turizm işletmesi belgesi veya basit konaklama turizm işletmesi belgesinden turizm işletmesi belgesine geçiş başvurusu yapılabileceği düzenlenmiştir.

Ancak, Bakanlıktan turizm işletmesi belgeli konaklama tesisleri ile basit konaklama turizm işletmesi belgeli tesislerin tamamı için 31.12.2023 tarihine kadar, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı 1. Aşama Belgesinin alınması zorunlu olduğundan, süre kısıtı nedeniyle herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi ve sertifika işlemlerinin son günlere yığılmasının önlenmesini teminen;

- Bakanlığa yapılan; turizm yatırımı belgesinden turizm işletmesi belgesine veya kısmi turizm işletmesi belgesine geçiş işlemleri ile turizm işletmesi belgeli veya kısmi turizm işletmesi belgeli tesisler için belge değişikliği gerektiren her türlü işlemde,

- Bu Genelgenin yürürlüğe girmesinden önce denetime alınan ve belge düzenlenmesi ile sonuçlanan işlemlerde, belgelendirme işlemlerinin tamamlanabilmesi için Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı web sayfasında (https://tga.gov.tr) belirtilen koşullarda ve yetkilendirilmiş firmalar aracılığıyla düzenlenmiş Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı I. Aşama Belgesinin Bakanlığa ibraz edilmesi zorunludur. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.