Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

3600 Ek Gösterge Bütün Kamu Görevlilerini Kapsamalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, ''Örgütlü olmanın gücüyle; özgürlük alanlarının genişletilmesi, yasakların kaldırılması, çalışma hayatında şartların iyileştirilmesi, angarya hükmündeki iş ve işlemlere son verilmesi, çözülmez sanılan sorunların çözülmesi, eğitim çalışanlarının haklı beklentilerinin karşılanması gibi konularda başarılar elde ettik, büyük işlere imza attık. Yetkili olduğumuz günden bugüne eğitim çalışanlarının her zaman güvencesi ve hep umudu olduk.

Bizim için, her çözülen sorun bir sürecin bitmesi değil, hak için, adalet için, emek mücadelesi için yeni bir başlangıcın habercisi olmuştur. Geçmişte yaptıklarımızla güven veriyor, eğitim çalışanlarının umudu olmaya devam ediyoruz. Eğitim çalışanlarının şu anki sorunlarının ve beklentilerinin farkındayız. Bunları çözmek için sahada da masada da elimizden geleni yapacağız. Er ya da geç arzulanan menzile varacağız.

İhtiyaç duyulan yerlerde okul yapılmalı, öğretmen açığı bulunan okullara atama yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, eğitim çalışanları zor şartlar altında çalışmaktadır. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda ivedilikle adım atılmalıdır. Tüm eğitim kademelerinde öğrenme ortamlarının niteliğiyle ilgili yaşanan sorunların çözülmesi için eğitim kurumlarına daha fazla inisiyatif tanınmalı, okul güvenliği ve temizliği başta olmak üzere, belirlenmiş nesnel kıstaslar doğrultusunda Bakanlık bütçesinden okullara kaynak ayrılmalıdır.'' dedi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, ''Özellikle ek gösterge konusundaki beklentileri karşılanmalı, ek göstergeleri 3600 rakamının altında olmamalıdır. Şube müdürlerinin özlük haklarında iyileştirmeye ihtiyaç vardır. Bakanlığın teşkilat yapısı içerisinde hiyerarşik sisteme uygun olarak yetki ve sorumluluk oranında dengeli bir ücret dağılımı sağlanmalıdır.

Eğitim yönetimi sertifikasına sahip olmaktan ziyade, sınavı kazananı, atananı hizmet içi eğitime almak esas olmalıdır. Eğitim kurumu yönetici görevlendirme yönetmeliğinde dava konusu ettiğimiz düzenlemeler yönetmelikten çıkarılmalıdır. Ödül sınırlamasıyla geçmiş yok sayılmamalı, kazanılmış haklar korunmalıdır. Aynı kurumdaki azami çalışma süresi artırılmalıdır. Bu ve benzeri sorunlu konular yeniden ele alınmalı, yönetici görevlendirme yönetmeliği beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmelidir.

Görüşmelerde ek göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsaması ve tazminat yansıtma oranlarına ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini ifade ettik. Sendika olarak, ek göstergenin genel idare hizmetleri, ek göstergesiz memurlar, teknik hizmetler sınıfı dâhil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını istiyor ve bunun olması için çalışıyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.