Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

3600 Ek Gösterge Komisyonu Üçüncü Toplantısını Ne Zaman Yapacak?

Daha önce üçüncü toplantısını 10 Mayıs 2022 tarihinde yapılacağı duyurulan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yoğun programı nedeniyle toplantıyı iptal etmişti. Yeni toplantı tarihi henüz netleşmedi. 

Memur-Sen Erzincan İl Temsilciliği’nin düzenlediği il divan toplantısı katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Memur için toplu sözleşmede aldığımız kazanımlar son derece kıymetli ama enflasyonist ortamda hangi kazanımı alırsanız alın, enflasyonun dizginlenemediği, piyasa istikrarının sağlanamadığı yerde aldığınız zam geride kalır. Onun için biz memurlar düşük enflasyon ve piyasa istikrarı istiyoruz. Çünkü memur ve sabit gelirliler için en iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır.

Enflasyon farkının ödenmesi için 6 ay beklenmesin istiyoruz. Kamu görevlilerini, çalışanları enflasyona karşı korumak için bu farkın ödeme sıklığında yeniden değerlendirme yapılmalı ve çalışanlar enflasyona ezdirilmemelidir.

Tüm herkesin emekli maaşı ve ikramiyesini uzun vadede artıracak ve herkesin memnuniyetini kazanacak bir çerçeve için çalışıyoruz. Toplu Sözleşme masasında aldığımız ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi kararımızda 3.toplantıya kadar Memur-Sen tarafı olarak söyleneceklerimizi aktardık. Şimdi kamu işvereninden teklif bekliyoruz. Ek Gösterge düzenlemesinde amacımız herkesin memnuniyetini sağlayan adil bir düzenlemeyi ortaya çıkarmaktır. Ek gösterge ve tazminat yansıtma oranları üzerinden yapılabilecek adaletli bir yaklaşımla herkesi memnun edecek bir düzenleme mümkündür.

Sendikalarımız ve Konfederasyonumuzun ilgili birimleri ile Çalışma Bakanlığının mutfağı bir araya gelerek kör nokta kalmasın diye beraber bir çalışma yürüttük. Şimdi istiyoruz ki ayın 10’unda geneli kapsayacak şekilde bir teklif gelsin. Eksikler aksaklıklar varsa onları da tartışarak bulalım. Onları da ifade edelim. Çünkü biz bu konuya vakıfız. Dersimizi çalıştık.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, ''2200 ek gösterge ve göstergesi bunun altında olanlar için; en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 55'i, emekliliğe esas aylığın bir birleşeni. Bu yüzde 55'lik yansıtma oranının da yüzde 75'e yükseltilmesini istiyoruz.'' dedi.

Memur-Sen Erzincan İl Temsilciliği Teşkilat Buluşması'na katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ''Uzun süredir gündemimizde olan 3600 meselesi Çalışma Bakanlığımızın yoğun gündemi olarak devam ediyor. Artık bir sonuçlandırma aşamasına yaklaşıyor. Bunun birçok etapları var. Zor bir düzenleme. Bunun için de mücadele ediliyor. Belirli mesafelerde alındı. Buna da şahidiz. Bundan sonra da bu yönde çalışma müşterek çalışma devam edecek.

Enflasyon insanların refahından, cebinden imkanlarını alan bir dev ejderha gibidir. Enflasyonla mücadele etmek esastır. Ama bunu zamana yayılması gerekir. Bugün dünyada birçok ülkenin bir numaralı sorunu enflasyondur. Bunun için de ne yapıyorlar, düzenlemeler yapıyorlar, parasal politikalarda değişikliğe gidiyorlar. Bizimde, hükümetimizin de bir numaralı sorunu enflasyondur. Gerekli tedbirlerimizi de alıyoruz. Bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun eldeki imkanlar sonuna kadar kullanılarak enflasyonun doğurduğu mahrumiyetleri ve hayat pahalılığı kaynaklı sıkıntıları eldeki imkanlarla hafifletecek tedbirler Cumhurbaşkanımız ve kabinesi çalışıyor, kafa yoruyorlar.

Memur-Sen orada da bulunması gerektiği yerdeydi şimdi de bulunması gerektiği yerde duruyor. Bir yandan memurlarımızın hak ve menfaatlerini savunurken diğer yandan vesayet odaklarına karşı, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı her türlü faaliyetine bu memleketin asil evlatları olarak gereken tepkiyi ortaya koyuyor. Memur-Sen hak ve özgürlüklerden taraftır, ay yıldızlı bayraktan, aziz milletten yana taraftır.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.