Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

3600 Ek Gösterge Meselesini Çözerek Tarihe Karıştıracağız

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Mayıs ayı içerisinde... Kamu personeli arasında ciddi sorunlara yol açan 3600 ek gösterge meselesi var. Bunu, bütün kamu personelinde adalet duygusunu meydana getirecek, oluşturacak bir denge içerisinde bütün kamu personelinde ek gösterge meselesini çözerek tarihe karıştıracağız.

Bu meseleleri çözmenin bizim işimiz olduğunu ve mayıs ayı itibarıyla bu meselenin tamamlanıp, dosyanın inşallah Meclise intikal ettirileceğinin haberini bir kez daha paylaşmak istiyorum.

Emeklilerimizi koruyacağız, emeklilerimizi sosyal bakımdan korumak mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya çıkardık. Bugünkü enflasyon şartlarında diğer emeklilerimizin, işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin maaşını enflasyon oranı üzerinde arttırdık ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Bunları da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Biz çalışmalarımızı tamamlayıp, muhtemelen Sayın Cumhurbaşkanımız 1 Mayıs'ta bu konuda da gerekli müjdeleri bütün toplumumuzla paylaşır. Ben buradan, bu müjdelerin geleceği haberini vermek istiyorum.

Biz yıllarca nasıl sanayileşiriz? Bunu bütün siyasetçilerimiz dile getirdiler ama inanın rahmetli Turgut Özal'dan, onun Türk ekonomisini dünyaya açan politikalarından bugüne geldiğimiz noktada çok önemli mesafeler katettik. Türk ekonomisi ayda 20 milyar dolar ihracat yapan bir ekonomi haline geldi. Bu bizim için 20 sene önce hayaldi, hayal yani sanayiye dayalı büyüme, ihracata dayalı büyüme ve istihdam yaratan büyüme. Geçtiğimiz yıl pandeminin meydana getirdiği olumsuz şartlara rağmen Türkiye 1 milyon civarında istihdam yarattı. Önümüzdeki yıl bunu daha da arttırmak hedefindeyiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.