Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri öğretmen Yardımcı Personel

3600 Ek Gösterge Ne Oldu?

Unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge ile ilgili en doğru bilgileri öğrenebilmeniz için  son olarak yapılan açıklamaları yayınlıyoruz. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge de son durum şöyle:

24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı tarafından vaat edilen 3600 ek gösterge konusuna değinen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Haziran 2018 seçimleri öncesi Sayın Cumhurbaşkanı, o zamanın Sayın Başbakanı defalarca ilk yüz gün içinde yapılacak olan vaatlerinin içerisinde 3600’u çıkaracaklardı, söz verdiler." dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuşmasının devamında "ama siz sekiz yüz seksen gün olmasına rağmen Haziran 2018’den bugüne sekiz yüz seksen gün oldu- sekiz yüz seksen gündür “İlk yüz günde yapacağız.” diye söz verdiğiniz öğretmenlerimize, polislerimize, din görevlilerimize, hemşirelerimize yani tüm devlet memurlarımıza verilen sözü yerine getirmediniz.

Siz tüm devlet memurlarımızı kandırdınız, kandırmaya da devam ediyorsunuz. Çünkü bunu defalarca televizyonlarda, billboardlarda söz verdiğiniz hâlde bu elimizde belgeli siz tüm memurlarımızı kandırdınız; bunun da özellikle altını çiziyoruz.

İnanın, ilk seçimlerde iktidar olduğumuzda Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak hem emeklide yaşa takılanları hem 3600 ek göstergesini hem de intibak yasasını çıkaracak olan, bu işi çözecek olan, ekonomiyi düzeltecek olan Cumhuriyet Halk Partisidir, bunun da özellikle altını çiziyorum” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 3600 ek gösterge ile ilgili olarak sorulan soruya "Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu" demişti.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Öğretmenlerimizin en büyük beklentilerinden birisi de malumunuz olduğu üzere 3.6000 ek göstergenin verilmesidir. Bu konuyu daha önce Meclis araştırma önergesiyle Genel Kurulun gündemine getirmiştik. İYİ PARTİ olarak 3.600 ek göstergeyle ilgili verdiğimiz araştırma önergesi, öğretmenlerimizin önemli sorunlarından birini temsil etmektedir.

Verdiğimiz önergeyle otuzuncu hizmet yılında ve birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan öğretmenler ek göstergesinin 3.600'e yükseltilmesi; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine büyük katkı yapacaktı fakat reddedildi. Hükûmet, seçim öncesi verdiği 3.600 ek gösterge sözünü tutmamıştır, Hükumeti sözünü tutmaya davet ediyorum ki öğretmenlerimizin mağduriyetleri giderilsin." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.