Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği öğretmen Mülakatın Kaldırılması enflasyon

3600 Ek Gösterge Önerisi Kabul Edilmedi

3600 ek gösterge düzenlemesi kamu çalışanları tarafından dört gözle beklenmektedir. Kamu çalışanlarını kapsayacak 3600 ek gösterge sözü geç de olsa yerine getirilmelidir çünkü bu bir ihtiyaçtır. 

Bilindiği üzere konuya ilişkin kanun teklifi Türkiye Kamu Sen tarafından hazırlanmış ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından TBMM’ye sunulmuştu. Bu kanun teklifinin kanunlaşması büyük gerekliliktir.

Konuya dair açıklama yapan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan "Bekliyoruz. Beklemekten ve talep etmekten vazgeçmeyeceğiz, ta ki verilen sözler tutulana kadar." dedi.

Öte yandan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti'nin 3600 ek gösterge önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini bildirdi.

3600 ek göstergeye ilişkin grup önerisini Genel Kurul gündemine taşıyan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, polise, öğretmenlere, sağlık çalışanlarına ve din görevlilerine 3600 ek gösterge hakkı tanınmasını talep etti. Bu talebe CHP kanadından da destek geldi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, kamu görevlilerine 3600 ek gösterge hakkı verilmesine destek verdiğini açıkladı.

Emeklilere yönelik birçok adım atıldığını ve atılmaya devam edeceğini bildiren AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da verdiği sözleri yerine getireceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakın zamanda yaptığı açıklamada "verilen söz ne ise tutarsız." demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "biz bunu hükümet olarak gerçekleştireceğiz. Yani bu konuda sözümüz var. Bu sözümüzü süreç ortadan kalktıktan sonra gerçekleştireceğiz inşallah." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.