Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

3600 Ek Gösterge Soru Önergeleri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM'ne sunulan soru önergesinde ''aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96 ve 99. maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.'' denildi.

Soru Önergede ''Cumhurbaşkanı tarafından seçim öncesinde, 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmiş ve söylendiği günden bugüne iki yıl geçmiştir. 3600 ek gösterge öğretmen, polis ve hemşire için ne zaman uygulamaya konulacaktır?'' soruları yer alıyor.

7/28835 Esas Numaralı 27 Nisan 2020 tarihli soru önergesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzerine 3600 ek gösterge konusunda bir soru önergesi verildi. Soru önergesini İYİ Parti Isparta Milletvekili AYLİN CESUR verdi.

Soru önergesinin açıklamasında ''COVID-19 salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçmekte olan ülkemizde en büyük yük sağlık çalışanlarımızın omuzlarındadır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Nisan 2020 tarihli beyanında 601 sağlık çalışanın COVID-19 nedeniyle risk altında olduğunu açıklamıştı.

24 Haziran seçimler öncesinde en önemli vaatlerinden biri de ek göstergenin 3600'e yükseltileceği olmuştur. Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Mayıs'ta seçim beyannamesini açıklarken ''şimdi önemli bir konuya geliyorum; polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşirelerimizin, din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz'' sözleri ile ek gösterge müjdesini vermişti. Bu söz kamuda beklentiye neden olmuştur. Oluşan bu beklenti nedeniyle binlerce kamu çalışanı ek gösterge yükseldiğinde emekli ikramiyesi ile emekli maaşı da yükseleceği için dilekçelerini vermemekte ve emekliliği beklenmektedir. Bu durum çalışanlar arasında oluşan beklenti nedeniyle çalışma hayatını ve aynı zamanda çalışanların koşullarını zorlanmasına neden olmaktadır. Yaşadığımız bu olağanüstü süreçte, can pahasına meşakkatle çalışan ve en riskli meslek grubu olarak hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımıza moral olması hem de verilen sözlerin tutulması, sağlık çalışanlarının hak ettikleri 3600 ek göstergenin verilmesi uygun olacaktır.'' denilmiştir.

Soru önergesinde yer alan sorular arasında 3600 ek göstergenin yükseltileceği vaadi ile ilgili bir çalışma yürütülmekte midir? 3600 ek gösterge ile ilgili süreç ne zaman başlayacaktır? 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına uygulanmasına yönelik bir planlama yapılmakta mıdır? Soruları bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.