Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu yüz tanıma sistemi Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

3600 Konusunda İmzamızı Atacağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz toplu sözleşme masasına oturduğumuzda yalnızca kendi üyelerimizin değil sendika üyesi olmayanlarla birlikte 6 milyon insanın sorumluluğu sırtımıza yükleniyor. Bu toplu sözleşmede daha önce olduğu gibi bayram ikramiyesi ve seyyanen zam istedik. Kamu işvereni heyetindeki maliye bürokratları ellerinde hesap makinasıyla geliyorlar. İstediğimiz rakamı 6 milyon ile çarpıp ‘bunu veremeyiz’ diyorlar. Oysa yalnızca kendi üyemizden sorumlu olsak ve dayanışma aidatı sistemi olsa bu teklifi kazanıma dönüştürmek daha mümkün olacak” dedi.

Memur-Sen’in 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusuna Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Israrla mücadelesini sürdürdüğümüz iki konuyu bu toplu sözleşmede karar metnine ekledik. Memur-Sen’in örgütlü gücü, dirayetli duruşu, gayretli çalışmaları sonucunda oldu bu. Bugün kamu görevlilerinin elde ettiği hakların hiçbirisi kendiliğinden gelmedi. Kimse durduk yere ihsanda bulunmadı. Hepsinin altında emeğimiz, terimiz ve imzamız var. 2022 yılı geldiğinde de 3600 dahil ek göstergeler ve sözleşmeli istihdam Memur-Sen’in gayretiyle çözüme kavuşmuş olacak. Tıpkı toplu sözleşme hakkını kamu sendikacılığına kazandırdığımız gibi, kamusal alan yalanını tarihin çöp sepetine attığımız, kılık kıyafet yönetmeliğini 8 yıldır devam ettirdiğimiz sivil itaatsizlikle deldiğimiz gibi,üniversite önlerinden turnikeleri söktüğümüz gibi 3600 konusunda da imzamızı atacağız” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, “Masada daha güçlü durmak, kamu görevlilerinin daha dirençli olması için örgütlü gücümüzü büyütmek ve bu sesi yükseltmemiz gerekiyor. Memur-Sen büyürse memur kazanır, Türkiye kazanır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
3600 Ek Gösterge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.