Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

40 Bin Geçici İşçiye Sürekli İşçi Kadrosu Talebi

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, ''Bu üyelerimizin daimi işçi kadrosunda yılda 12 ay istihdam edilmesini, tayin haklarının verilmesini ve resen emeklilik uygulamasının kaldırılmasını sağlayarak tam eşitliğin, çalışma barışının ve huzurunun tesis edilmesi için mücadele ediyoruz.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin sağlıklı ve düzenli bir şekilde devam etmesi için canla başla çalışan üyelerimiz, diğer kamu işçilerinden farklı olarak, geçici işçi kadrosunda yılda 10 ay çalıştırılıyor ve pek çok sorunla karşı karşıya kalıyor. Bu arkadaşlarımız, yaşamlarını çalıştıkları işten elde ettikleri gelirle idame ettiriyor. Ancak bu adil olmayan uygulama nedeniyle, tek gelir kaynakları olan ücretten yılda 2 ay boyunca mahrum kalıyor. Üyelerimizin gelir elde edemedikleri iki ay boyunca geçimlerini sağlama konusunda sıkıntıya düşüyor. Bu insanlar, yaşadığımız bu hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntıda, iki ay boyunca hayatlarını nasıl sürdürecek? Bu uygulama adaletle, hakla, eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor.

Bu üyelerimize tayin haklarının verilmemesi de ciddi mağduriyetler yaratıyor. Tayin hakkı verilmeyen üyelerimiz, yaşamak zorunda oldukları illere ve işyerlerine gidemediklerinde bu durum aile birliklerini dahi tehdit eder hale geliyor.

Üyelerimiz ayrıca, resen emeklilik uygulamaları ile 47-48 yaşlarında zorunlu olarak emekliliğe sevk ediliyor. Bu durum üyelerimiz açısından önemli problemleri beraberinde getirirken, yetişmiş tecrübeli işçi açığı yaratması bakımından Milli Eğitim Bakanlığı açısından da problem oluşturuyor.

Koop-İş ailesi olarak, bu haksız uygulamaların düzeltilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde pek çok girişimde bulunduk. Sorunun çözümü için önemli bir mesafe kat ettiğimize inansak da kesin çözüm henüz mümkün olmamıştır” diyen Alemdar, “Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü gereği, başta MEB işçileri olmak üzere, kamuda geçici statüde çalışan tüm işçilere kadro verilerek yılda 12 ay çalışmalarının sağlanması ile tayin haklarının tanınması yönündeki taleplerimizi içeren hükümler de eklendi ve Çerçeve Protokolünde yer aldı. Protokolde de yer alan bu hükümler ile ilgili olarak gereken çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır. Yılda 12 ay çalışma ve tayin haklarının verilmesi ile resen emeklilik uygulamasının kaldırılması taleplerimizin uygulamaya konularak çalışma barışının, huzurunun ve adaletin zaman kaybetmeden tesis edilmesini talep ediyoruz. Bilinmelidir ki haklı mücadelemizi sonuç alana kadar yılmadan sürdüreceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.