Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

4688 Sayılı Kanun Yeniden Revize Edilmelidir

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''4688 sayılı Kanunun birçok maddesinden dolayı hem kamu sendikacılığı hem de sendika yöneticileri mağdur olmaktadır. Kanunun eksikliği yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde bir kere daha ortaya çıkmıştır. 

Bu nedenle bir komisyon oluşturulmalı ve başta toplu sözleşme kapsamı ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na itiraz hakkı olmak üzere uluslararası sözleşmelerle çelişen ve demokratikleşmenin önünde engel teşkil eden hususlar düzeltilerek, kamuda çağdaş bir sendikal örgütlenmeyi sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır. Bu kapsamda sosyal diyalog mekanizmalarını güçlendirecek tedbirler hayata geçirilmeli, 2009 yılından beri toplanmayan ve Anayasal bir kurum olan Ekonomik ve Sosyal Konsey’e işlerlik kazandırılmalıdır. Kamu çalışanlarına grev ve siyaset hakkı getirilmelidir. Toplu sözleşmenin kapsamı genişletilmelidir. Genel toplu sözleşme ile hizmet kolu toplu sözleşmeleri birbirinden mutlaka ayrılmalı, farklı kapsamlarda, farklı zaman ve zeminde gerçekleştirilmelidir. 

Toplu sözleşmeyi bağıtlama ve Hakem Kurulu’na başvuru hakkı adil ve çoğunlukçu bir şekilde yeniden düzenlenmelidir. Hakem Kurulu’nun yapısı değiştirilmelidir. Sendikalara üye olma ve istifa işlemleri e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmelidir” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
4688 Sayılı Kanun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.