Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

4/B'li Personele Nöbet Ücreti Ödenir Mi?

Strateji Geliştirme Başkanı Zeliha Sağlam e-imzalı resmi yazıda ''Personel Genel Müdürlüğü'nün 5 Mayıs 2020 tarihli ve 1105353 sayılı yazı ile gönderilen İl Müdürlüğünüz ve bağlı kuruluşlarınızda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (b) bendi kapsamında görev yapan sözleşmeli personele 12 Mayıs 2017 tarihli ve 52719 sayılı ''Nöbet Hizmetleri Genelgesi'' kapsamında nöbet hizmetinde bulunmaları halinde nöbet ödenip ödenmeyeceği hususunda Başkanlığımız görüşü istenilmektedir.

Bilindiği gibi; nöbet tutmakla yükümlü personel 2017/05 numaralı Nöbet Hizmetleri Genelgesi'nin 3'üncü maddesinde sayılmıştır. Söz konusu Genelge'nin 4'üncü maddesinde nöbet tutmakla yükümlü personelin 7'den az olması halinde kuruluşta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının (a) bendi kapsamında görev yapan personele kuruluş müdürünün teklifi il müdürünün onayı ile nöbet görevi verilebileceği belirtilmekte ve 7'nci maddesinin 2'nci fıkrasında, Zorunlu Hallerde İlgili Genel Müdürlüğün uygun görüşü üzerine diğer personele de nöbet görevi verilebileceği düzenlenmiştir.

28 Haziran 1978 tarih ve 16330 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6 Haziran 1978 tarih ve 7/15754 numaralı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3'üncü maddesinin dördüncü fıkrasında; ''Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3'üncü maddesinin dördüncü fıkrasında; ''sözleşme ile çalıştırılacak personele sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve sözleşmelere bu yolda hüküm konulamaz.'' hükmü yer almaktadır.

Belirtilen esaslar kapsamında sözleşme ile çalıştırılacak personele sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamayacağı düzenlendiğinden söz konusu personele nöbet ücreti ödenemeyeceği değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Demet 4 yıl önce

Bizler Ankara Bilkent şehhir Hastanesi'nde çalışıyoruz temizlik bizlerde kadro istiyoruz hiç guvencimiz yok pandemi değil bizler milletimiz ve vatanımız için ölen insanlarız kadro değil ama işten çıkma korkusu var yinede devletimiz başımızda olsun o bana yeter