Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

4/D ASDEP Personeline Harcırah Verilme Durumu

Strateji Geliştirme Başkanı Bakan a. Hasan Basri Alagöz imzalı resmi yazıda ''26 Mart 221 tarihli ve 778872 sayılı yazımızda; İl Müdürlüğünüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan 4/D ASDEP Personellerinin dilekçelerine istinaden harcırah ödemesi yapılıp yapılmayacağı konusunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.

Bilindiği üzere; 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun ''Tarifler'' başlıklı 3'üncü maddesinin (a) fıkrası Harcırah; ''bu Kanun'a göre ödenmesi gereken yol masrafı, gündelik, aile masrafı ve yer değiştirme masrafından birini, birkaçını veya tamamını'' (g) fıkrası Memuriyet mahalli; ''memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özeliikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devam niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü, büyükşehir belediyelerinin olduğu illerde ise il mülki sınırları içinde kalmak kaydıyla memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve yerleşim özellikleri bakımından bütünlük arz eden yerler ile belediye sınırları dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğindeki mahaller ve kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri;'' ve (h) fıkrası ise başka yer; ''Yukarıda (g) fıkrasında yaılı memuriyet mahalli dışındaki yerleri ifade eder.'' şeklinde tanımlanmıştır.

İlgili Kanun'un ''Harcırah verilecek kimseler'' başlıklı 4'üncü maddesinde; ''...Memur veya hizmetli olmamakla beraber kurumlarca geçici bir vazife ile görevlendirilenlere'' harcırah verilebileceği belirtilmiş, ''Harcırahın unsurları'' başlıklı 5'inci maddesinde; ''Harcırah; yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masrafını ihtiva eder. İlgili, bu kanun hükümlerine göre bunlardan birine, birkaçına veya tamamına müstahak olabilir.'' 8'inci maddesinde; ''memur veya hizmetli olmadıkları halde bu Kanuna tabi kurumlarca geçici bir görev ile görevlendirilenlere verilecek yol masrafı ve gündelik, bunların bilgi seviyeleri ve faaliyet sahaları ile mahalli şartlar dikkate alınarak 4'üncü dereceye kadar olan memurlardan herhangi birine verilen yol masrafı ve gündeliğe kıyasen ilgili kurumca takdir olunur.'' ve ''muvakkat vazife harcırahı'' başlıklı 14'üncü maddesinde ise; ''aşağıda gösterilen memur ve hizmetlilere muvakkat vazife harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verilir ve hamal (cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj ve ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları da ayrıca tediye olunur.

1- Birinci maddede yazılı kurumlara ait bir vazifenin ifası maksadiyle muvekkaten yurt içinde veya dışında başka bir yere gönderilenlere; ... '' hükümlerine yer verilmiştir.

Yukarıda yer alan madde hükümleri doğrultusunda söz konusu personele harcırah ödemesi yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
ASDEP4DHarcırah
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.