Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

4/D Sürekli İşçi (Nöbet Ücreti) Yazısı

Strateji Geliştirme Başkanı Zeliha Sağlam imzalı resmi yazıda ''27 Ağustos 2020 tarihli ve 1608556 sayılı yazınız ile İl Müdürlüğümüze bağlı 244 saat esasına göre hizmet vermekte olan yatılı kuruluşlarda 4/D sürekli işçi kadrosunda çalışmakta olan personellerin nöbet hizmetlerine dahil edilmesi halinde nöbet ücreti ödenip ödenmeyeceği konusunda Başkanlığımız görüşü istenilmektedir.

Bilindiği üzere, Bakanlığımız 2017/05 sayılı Nöbet Hizmetleri Genelgesinin 3'üncü maddesinde; ''Tabip, Uzman Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Odyolog, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Hemşire, Fizyoterapist, Laborant, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri, Sosyolog, Öğretmen, Çocuk Eğiticisi ve Din Görevlisi nöbet tutmakla yükümlü personel sayısının 7'den az olması halinde kuruluşta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının (a) bendi kapsamında görev yapan personele kuruluş müdürünün teklifi, il müdürünün onayı ile nöbet görevi verilebilir'' ve 7'nci maddesinde de; ''Kuruluşlarımıza diğer kamu kurumlarından yalnızca nöbet ücreti için personel görevlendirilmemesi esastır. Ancak ihtiyaç halinde kuruluşun bulunduğu memuriyet mahallinde diğer kamu kurumlarından 3'üncü maddede belirtilen unvanlı personele, il müdürünün teklifi, mülki idare amirinin onayı ile nöbet görevi verilebilir.

Zorunlu hallerde ilgili Genel Müdürlüğün uygun görüşü üzerine diğer personele de nöbet görevi verilebilir.'' hükmü yer almaktadır.

27 Ağustos 2020 tarihli ve 1608556 sayılı yazınız (Genelgenin) 18'inci maddesinde ise; ''nöbet ücreti alınması hususunda; 24 Nisan 2015 tarihli ve 29336 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 19 Mart 2015 tarihli ve 2015/7446 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 8'inci maddesi hükümleri çerçevesinde işlem yapılması gerekmektedir. Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Yapılan Toplu Sözleşme hükümleri ile bu Genelge hükümleri arasında farklılık olması halinde Toplu Sözleşme hükümleri uygulanır. Nöbet izninden yararlananlara bu ödeme yapılamaz.'' denilmektedir.

  1. Bu bağlamda, zorunlu hallerde ilgili Genel Müdürlüğün uygun görüşü ile nöbet görevi verilen 4/D sürekli işçi kadrosunda çalışan personellere, söz konusu Genelgenin 18'inci maddesi doğrultusunda ücret ödenebileceği değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.