Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

Teklif ile; öğretim yılına hazırlık ödeneğinin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan avukatlık, sağlık, yardımcı hizmetler, teknik ve genel idare hizmetleri sınıflarındaki kadro ve pozisyonlarda istihdam edilen personellere de ödenmesi öngörülmektedir.

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Cumhurbaşkanınca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği yaklaşık 946 bin kurum personeline ödenmekte olup bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmamaktadır.

Ancak buna karşın avukatlık, sağlık, yardımcı hizmetler, teknik ve genel idare hizmetleri sınırlarında istihdam edilen 80 bin personel bu haktan faydalanamıyor. Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğinin hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan MEB ve Yükseköğretim personelinin tamamına ödenmesi bütün eğitim emekçilerinin yararına olacak, mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.

Teklifle, aynı kurumda istihdam edilmesine rağmen kanunda öngörülen maddi olanaklardan yararlanamayan diğer kurum personellerinin de bu haktan faydalanması, sosyal ve ekonomik imkanlar bakımından eşitliğin sağlanması ve mevcut mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmıştır.

14 Temmuz 1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 32. maddesine ''yukarıdaki fıkradaki öğretim yılına hazırlık ödeneği, birinci fıkrada belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan avukatlık, sağlık, yardımcı hizmetler, teknik ve genel idare hizmetleri sınıflarındaki kadro ve pozisyonlarda istihdam edilen personellere de ayrıca ödenir.'' şeklinde fıkra eklenmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.