Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

AÇSHB Ek Dersliye Özlük Hakkı

Seslerini duyurmak için Twitter hesaplarından #AçshbEkdersliyeÖzlükHakkı hashtagı altında Tweet'ler atan mağdurlar vazgeçmeden haklı davasını savunmaya devam ediyor. 

AÇSHB'de çalışan ekdersli personel, asgari ücretin altında çalıştıklarını ve özlük haklarının olmadığını ama üniversite mezunu meslek elemanı olduklarını ifade ediyorlar ve sesimizi duyurmaya çalışıyorlar ve "lütfen bize kulak verin." diyorlar.

Tam zamanlı çalışıyor olmalarına rağmen asgari ücretin altında maaş almanın hem İş Kanunu'na hem de hakkaniyete aykırı olduğunu belirten Aile Bakanlığı'ndaki ek ders personellerine kadro ve özlük hakkı verilmelidir.

"Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında ek dersli olarak çalışan personelin asgari ücretin altında maaş alması ne kadar kabul edilebilir?" diye soran AÇSHB'de çalışan ekdersli personel eşit işe eşit ücret ve özlük haklarını istiyor.

Çalışma şekline bakılmaksızın kamuda çalışanlar asgari ücretin altında çalıştırılamaz hükmü uyarınca kamuda tam zamanlı çalışanlar hakkında bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

"Ne aile kurabildik nede ailemize bakabildik" diye yakınan AÇSHB'de çalışan ekdersli personel "12 ay bir fiil tam zamanlı çalışırız yıllık izin yok, izin alırız ücretimiz,sigortamız kesilir. Bizde insanız ve haklarımızı istiyoruz." diyor.

AÇSHB'de çalışan ekdersli personel, bu durumun bir çözüme kavuşturulmasını talep ediyor.

AÇSHB'de çalışan ekdersli personel "5395, 6284 ve 2828 sayılı kanunlar SED ve Evde Bakım gibi yönetmelikler bizler için nasıl bir anlam ifade ediyorsa ve uygulanıyorsa bilinmesi gerekiyor ki artık eşit işe eşit özlük hakkı verilme zamanıdır." diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ibrahim aslan 3 yıl önce

Bizi dile getirdiniz teşekkür ederiz.