Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar EYT Mahmut Özer

Aile Bakanlığı'ndan COVID-19 Genelgesi

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk imzalı Genelgede ''COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler konulu 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 26 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu çerçevede 23 Mart 2020 tarihli ve 269 sayılı yazı gözetilerek iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 90277031-903.05.04/269 sayılı COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler konulu 23 Mart 2020 tarihli resmi yazı yayınlanmıştı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk imzalı Genelgede ''COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler konulu 2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 22 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın, Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında söz konusu Genelge kapsamında uygulanacak esnek çalışma aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

Dönüşümlü çalışma, uzaktan çalışma veya her iki esnek çalışma yöntemi birlikte uygulanabilecektir.

Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve esnek çalışma sürelerinin belirlenmesi; Bakanlık Merkez Teşkilatı birimlerinde birim amirlerinin, Bakanlık Taşra Teşkilatı birimlerinde il müdürünün, Bakanlık bağlı ve ilgili kuruluşları ile bunlara bağlı taşra teşkilatın bağlı/ilgili kuruluş en üst amirlerinin, Yurtdışı Teşkilatında ilgili misyon şefi ile koordine edilerek Dış İlişkiler Genel Müdürü'nün yetkisinde olacaktır.

 Merkez teşkilatlarında daire başkanı ve üstü yöneticilik görevlerini yürütenler, taşra teşkilatlarında ise şube/kuruluş/merkez müdürü, dengi ve üstü yöneticilik görevlerini yürütenler ile sundukları hizmete duyulan kritik ihtiyaç sebebiyle sosyal hizmet kuruluşlarında ve bakım hizmetlerinde (çocuk, engelli, kadın, yaşlı) görevli personel esnek çalışma kapsamı dışında olacaktır.

Esnek çalışma kapsamına alınan personelin belirlenen usul ve esaslara aykırı davranması halinde esnek çalışma sona erecektir.

Dönüşümlü/uzaktan çalışanlar, yetkili amirlerinin izni dışında görev mahallini terk etmeyecek ve hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu anda görev yerlerinde hazır bulunacaklardır.

Esnek çalışanlar görev ve sorumluluklarını süresi içinde ve gerektiği gibi yerine getireceğini kabul ve taahüt etmiş sayılacak, belirlenen usul ve esaslara aykırı davrananların ve getirilen yükümlülüklere uymayanların idari sorumlulukları saklı olacaktır.

Esnek çalışma yöntemlerinden yararlananlar, yetkili amirlerince erişilebilir ve ulaşılabilir olmak zorundadır.

Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve esnek çalışma yönteminin belirlenmesinde yetkili olan amirler, hizmetin aksamadan yürütülmesi için personel koordinasyonunu sağlamakla sorumludurlar.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.