Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Ara Formlarla Ek Gösterge Sistematiği Yeniden Düzenlenebilir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Bu enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır. Enflasyonist ortamlarda sabit gelirliyi korumanın yolu ekonomik istikrar ve düşük enflasyon ile birlikte Eşel-Mobil sistemini devreye almaktan geçiyor. Bu sistemle birlikte sabit gelirli vatandaşların ekonomide oluşan dalgalanmadan korunması gerekli. Bu tür ekonomik olaylarda bazı sermaye sahipleri servetine servet eklerken sabit gelirli sürekli zayıflar. Bu sebeple Memur-Sen olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi ‘En iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır’ Bizim temel arzumuz bunun gerçekleşmesidir.

Toplu sözleşme ile karar altına aldığımız 3600 ek gösterge ve Sözleşmeli personellerin kadroya geçilmesi konularının ilkinde aşama kaydettik. Bakanlık ile toplantılar düzenleyerek kamu görevlilerinin beklentilerini ve taleplerini aktardık. Çalışmanın dört meslek grubu üzerinden değil tüm meslek gruplarını kapsaması gerektiğini paylaştık. Bakanlığın sunduğumuz teklifler çerçevesinde bir değerlendirme yapıp üçüncü bir toplantı ile kendi görüşlerini ifade etmesi gerekiyor.

Kamuda çalışan herkesi 3600 ek göstergeye çıkarmak mümkün olmayabilir. Ara formlarla ek gösterge sistematiği yeniden düzenlenebilir. Bunun çözümü; ek göstergelerde yapılacak çalışmanın yanında tazminat yansıtma oranlarına dokunmaktır. Biz üçüncü toplantı gerçekleştiği takdirde bunları dile getireceğiz. Eğer konu; üçüncü toplantı gerçekleşmeden kamuoyu ile paylaşılırsa ortaya çıkacak olan duruma göre gerekli çalışmaları gerçekleştiririz. Bir talep makamı olarak bizler, üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz.

Memur-Sen ailemiz örgütlü gücünü büyütmeye devam ediyor. 2009 yılından bu yana hem yetkili konfederasyon sıfatıyla hem de hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarıyla kamu görevlilerinin haklı, güçlü, onurlu ve gür sesi olduğunu bir kere daha ortaya koymuş olduk. Bugün, 1 Milyon 54 Bin 608 kamu görevlisinin Memur-Sen’i tercih etmesini sağlayan da hizmet sendikacılığımızın özünü ve öncülüğünü işte bu kararlı duruş ve ilkelerimize olan bağlılığımızdır. Biz, örgütlü mücadelemizle birlikte büyüyen bir aileyiz. Gücümüze güç katmak amacıyla ailemize yeni katılan üyelerimize hoş geldiniz diyor, teşekkürlerimi iletiyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.