Öne Çıkanlar Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Asıl İşine Dönmek İsteyen Memur Öğretmenler

Koronavirüs salgını sürecinde memur öğretmenler seslerini sosyal medyadan dile getirmeye devam ediyor. En çok Twitter'da aktif olan memur öğretmenler, oluşturdukları hashtag altında toplanıp konuyu gündemde tutmayı başarıyor.

Aslında öğretmenler ama memur oldukları için diğer kamu kuruluşlarında memurluk yapıyorlar. 

Memur öğretmenler artık öğrencilerine kavuşmak istiyor.

Kadro yetersizliğinden başka kurumlarda çalışmak durumunda kalan memur öğretmenlerin sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor.

31 Ağustos 2012 tarihli MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile mağdur olan memur öğretmenler, söz konusu yönetmelikte yer alan değişikliklerin iptal edilmesini, kadrolarının çalıştıkları il-ilçelerde MEB devlet okullarına öğretmen unvanıyla aktarılmasını istiyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 06/05/2010 tarihinde yayınlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde 31/08/2012 tarihinde yapılan değişiklik ile "Kurum İçi İlk Atama ve Kurumlar Arası İlk Atama" yürürlükten kaldırıldı. 

Söz konusu yönetmelik değişikliği ile memurların tekrar KPSS'ye girerek puan üstünlüğüne göre atanma şartı getirildi. Fakat memur öğretmenler, 2012 KPSS başvuruları ÖSYM tarafından nisan ayında, sınavı da temmuz ayında yapılmışken yönetmelik değişikliğinin 31 Ağustos 2012'de yapılması nedeni ile mağdur oldular.

Memur Öğretmenler Platformu'nun altında mücadelelerini sürdüren memur öğretmenler, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un “KPSS ile öğretmenlik dışı memuriyet kazanmış memurluk yapan, başka kurumlarda meslektaşlarımıza ihtiyacımız var. Memur öğretmenler ilgili bir planlamamız var” açıklamasını hatırlatıyor.

Memur Öğretmenler Platformu "Kanuni hakkımız olan öğretmenlik mesleğine geçiş yapmak için vermiş olduğumuz mücadelede hem maddi hem de manevi olarak kelimelerle anlatılamayacak kadar yıpratıldık, dışlandık ve ötekileştirildik. Kanuni hakkımız, birileri tarafından kasıtlı ve bilinçli olarak, hiçbir ilgi ve alakası olmamasına rağmen ilk atama kapsamındaki öğretmen adayı meslektaşlarımızla ilişkilendirilerek yasal olmayan bir hak isteme algısına dönüştü. Bütün bu yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen umudumuzu hiç yitirmedik, yitirmeyeceğiz" diyor.

Anahtar Kelimeler:
Memur ögretmen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fırat 3 yıl önce

Bizim sesimiz olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. İnşAllah en kısa zamanda sınıflarda oluruz

Avatar
Fırat 3 yıl önce

Bizim sesimiz olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. İnşAllah en kısa zamanda sınıflarda oluruz

Avatar
Melih 3 yıl önce

Teşekkür ederiz, sesimiz oldunuz.

Avatar
Memurogretmenzeynep 3 yıl önce

Sesimiz olduğunuz için sonsuz teşekkürler lütfen bu haksız uygulamaya son verilsin

Avatar
Mucahit 3 yıl önce

Teşekkür ederim sesimiz oldunuz

Avatar
Memur öğretmen 3 yıl önce

Teşekkürler sesimiz olduğunuz için...

Avatar
asil öğretmen ama EÖH dışı memur 3 yıl önce

teşekkürler kamumeb

Avatar
Mnimet 3 yıl önce

Teşekkürler KAMUMEB sesimize ses oldunuz minnettarız....