Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Aynı Branştaki Sözleşmeli Personel Becayiş Hakkı

Genel Müdür Engin Yalçın imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 3289 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu'nun 30'uncu maddesinin birinci fıkrası (mülga) kapsamında antrenör ve spor uzmanı unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanlar, 26 Aralık 2019 tarihli ve 30990 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1927 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ve bu Karar'a istinaden alınan Genel Müdürlük Makamının 9 Ocak 2020 tarihli ve 54031 sayılı Olur'u ile 6 Haziran 1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile düzenlenen ''Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'' kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) bendine göre sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmişlerdir.

Bakanlığımız merkez teşkilatı ve gençlik ve spor il müdürlüklerinde görev yapan Sözleşmeli Antrenör ve Sözleşmeli Spor Uzmanı (Spor Eğitim Uzmanı, Spor Beslenmecisi, Spor Fizyoterapisti, Spor Masörü, Spor Psikoloğu) unvanlı personelin kurum içi yer değişikliklerine ilişkin mezkur esasların ek 3'üncü maddesinin (a) bendinde; ''Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet nitelikleri haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Söz konusu pozisyonların vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olan, aynı branştaki sözleşmeli antrenörler ile aynı unvanda görev yapan sözleşmeli spor uzmanlarından karşılıklı yer değiştire taleplerinde bulunanlar, taleplerini bildiren dilekçe ile birlikte görev yaptıkları il müdürlüklerine başvuruda bulunabileceklerdir.

Bakanlığımız tarafından talep edilen ancak, henüz ihdası yapılmamış bahse konu unvanların boş pozisyonlarının ihdas edilme işlemlerinin tamamlanmasına kadar sağlık durumu, eş durumu gibi kurum içi yer değişikliği talepleri karşılanmayacaktır. 

Bakanlığımıza yapılacak olan boş pozisyon ihdasına müteakip gerekli bilgilendirme il müdürlüklerimize ayrıca yapılacaktır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şinasi Özsaydı 4 yıl önce

BECAİŞ

Sözleşmeli çalışan SGM personeline becaiş hakkı tanındı.

Şöyle ki
-Psikolog ile psikolog
-Fizyoterapist ile fizyoterapist
-Diyetsiyen ile diyetisyen
-Masör ile masör
-Sportif Egitimci ile sportif egitimci

birbirleri ile unvan bazlı yer degistirebilirken,

- Antrenör ile antrenör unvan bazlı yer değiştiremiyor.

Antrenörün GSB de ki diğer tüm sözleşmeliler gibi aynı unvanlı olması yer değiştirmesi için yetersiz. Antrenörün antrenör ile yer degistirebilmesi için birde aynı branşta olması gerekiyor.

Diğer unvanlarda yer almayan bu küçük ayrıntı antrenörün yer değiştirmesini neredeyse imkansız hale getiriyor.

Bu yer değiştirme şekli antrenöre yapılan apaçık bir haksızlıktır.

Eşitliğe aykırıdır ve bu nedenle bu hali ile hukuksuzdur.

Herkes unvan bazlı yer degistirebilirken antrenör degistiremiyor.

Bu yer değiştirme talimatı ile yapılacak becaişin antrenörlere yaratacağı mağduriyetin önüne geçilmelidir.

SGM daha önce olduğu gibi eşitliğe aykırı bu uygulamadan vazgeçmelidir.

Vazgeçmeyebilr. "Neyse ki sendikalar var"demeyi çok isterdim ama yalnizsiniz arkadaşlar. Mücadele bireysel.

Artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yanımızda bizleri destekleyen bir sendika hiç olmadı, inanın ben hiç görmedim.

Evet birçoğumuz sendikaliyiz. Ama özlük hakları ya da yaşadığımız sıkıntılar ile ilgili fikir üretmeyi bir kenera birakin mevcutta olanlar ile dahi mücadele etmemişlerdir.

Bu güne kadar problemler hep kenarda durdu. Hep umut ettik. Ama nafile.

Bunun temel nedeni Eğitim Sendikalarında yer almayışımiz.

Avatar
Engin Engin 4 yıl önce

Aynı branş şartı bu becayiş olasılığını yok hükmünde kılıyor... oysaki aynı ünvan antrenör-antrenörle becayiş hakkı olmalıydı..