Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Bakan Bilgin'den Enflasyon ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Akdeniz'de, Karadeniz'de, Suriye'de, Libya'da bütünüyle Türkleri bin yıl sonra bu topraklarda denizsiz bırakacak bir projeyi yırttık, çöpe attık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mücadeledeki öncülüğü tarihi bir şeydir. Bizim Cumhurbaşkanımız olduğu için bunu söylemiyoruz, bunu 50-100 yıl sonra tarihler böyle yazacak. Herkes bunun hakkını teslim edecektir.

Bugün de bunu daha ileri aşamaya taşıyacağız. Onun için 2023 sadece bir seçim değildir, Türkiye'nin bağımsızlık yolunda bu yürüyüşünü kuvvetlendirecek bir dönüm noktasıdır.

Elbette aktüel sorunlarımız var, enflasyon birinci derecede bugün bizim canımızı yakıyor ama Türkiye, ekonomisi konusunda da önündeki engelleri aşacak imkanlara, potansiyele, güce sahip.

Türkiye'nin üretim gücü ayakta. Hangi yola çıkarsanız çıkın, tırlardan mal taşıyan, hammadde, ürün taşıyan araçlardan geçilmiyor. Dolayısıyla Türkiye ne yapıyor, ticarete devam ediyor, üretime devam ediyor. Geçtiğimiz ay Türk sanayisi yıllık bazda yüzde 13 büyüdü. Bu müthiş bir şey. Türkiye ihracata dayalı büyüyor. 20 milyar doları aştık. Türkiye’nin Avrupa'ya satmadığı endüstri ürünü yok, İHA satan, makine satan, makine fabrikaları ihracatı yapan ülke haline geldik.

Sorunları da adım adım çözeceğiz. Biz geçtiğimiz dönemde bunları nasıl çözeceğimizi çok kısa süre içerisinde gösterdik. Önümüzde de göstereceğimiz yeni projelerimiz var, açıklayacağımız, toplumumuzla paylaşacağımız yeni imkanlarımız var, yeni sosyal politika önlemlerimiz var. Bunları da hayata geçirerek enflasyon karşısında insanlarımızın daha da rahat nefes almasını sağlayacağız. Bunlardan kimsenin endişesi olmasın.

Cumhurbaşkanımız sadece selam göndermedi, aynı zamanda bir müjde gönderdi; Gümüşhane-Bayburt havaalanının bu yılın sonuna kadar tamamlanması talimatını verdi. Umut ediyorum 2023'ün başında havaalanının açılış töreninde de birlikte olacağız.

Enflasyona karşı koruma sistemi olarak bir taraftan sosyal politikalar uygularken bir taraftan da enflasyonu dizginleyecek, kontrol altına alacak, büyümeyi, ekonomik gelişmeyi devam ettirecek ve sürekliliği sağlayacak bir ekonomi politikası uyguluyoruz. Enflasyonun tahribatlarına karşı koruma sağlayacak yeni çalışmalarımız da var. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın daha kapsamlı bir şekilde bu konuyu kamuoyuyla paylaşacağını söylüyorum. Sadece şu haberi veriyorum ki bütün çalışanlarımız, asgari ücretliler, emekliler, memurlar, kamu personeli, işçi ve memur emeklileri herkes bilsin ki Türk devleti sosyal hukuk devletidir ve çalışanlarını mutlaka korur. Hepsiyle de ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bunlar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Mayıs içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan biri de kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi. Onu da kapsamlı bir şekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere, bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle onu da paylaşacağız. Çalışanlarımız şundan emin olsunlar, devletimiz sizi asla unutmadı. Türkiye'nin işçileri, Türkiye'nin emekçileri, emeklileri, Türk devleti sizin yanınızdadır. Bu enflasyonun tahribatını da ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir. Bunları adım adım kamuoyuyla paylaşacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.