Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Bakan Selçuk’tan 3600 Ek Gösterge ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

KamuMeb.net - Kıdem tazminatında bir değişiklik düşünüp düşünmedikleri sorusunu yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "11. Kalkınma Planı'nda, 'kıdem tazminatı reformu, tarafların sosyal mutabakatıyla gerçekleştirilecek' diye ifade ettik. Dolayısıyla, sosyal mutabakatı önemsiyoruz. Şu anda kıdem tazminatı şöyle olur veya olmaz' diyemem. Çünkü sosyal taraflarla bu konuyu tüm boyutlarıyla konuşamıyoruz. Hemen kırmızı çizgiler çekiliyor. Maalesef, sosyal tarafların tüm netliği konuşamadığı her konu, hep arafta kalıyor" diye konuştu.

Esnek çalışmayla ilgili herkesin farklı bir şey anladığını kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Esnek çalışma esasen istihdamı artırılabilecek bir yöntem. Ulusal İstihdam Stratejisinde güvenceli esneklik var. Neler yapılabileceğini ve içeriğini sosyal taraflarla etraflıca konuşacağız" dedi. Selçuk, bazı unvanların ek göstergesinin 3600'e yükseltilmesiyle ilgili olarak ise, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü, elbette yerine getirilecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, daha önce yaptığı açıklamada "Bu toplantıda gündeme gelmedi. İleriki dönemde gündeme gelebilir. Ama bugünkü toplantıda 3600 ek gösterge konusu gündemimizde yoktu." demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaklaşık bir yıl önce yaptığı "Verilen mesajların doğru okunması lazım. Tüm paydaşların mutabakatıyla bir süreç işleyecek. Daha ortada bir şey yok. Kıdem tazminatı çok sorunlu bir alan. İşçi, işveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceğiz ki tüm paydaşlar mutlu olacak. Sabırlı olalım. Tüm paydaşlarla adım atılacak." demişti.

KamuMeb.net - özel haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.