Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu Sözleşmeli

Bakanlık Bünyesinde Sosyolog Unvanıyla Çalışan Kişilere İlişkin Soru Önergesi (7 Haziran 2021)

Ulusal basında (Zeki Kara, 18.05.2021) yer alan habere göre, ''örgün ve açıköğretim şeklinde faaliyet gösteren sosyoloji bölümünden her yıl 9 bine yakın mezun olmaktadır. 2015'ten beri kamu kurumlarına sosyolog atanmadığına dikkat çekmiştir. 2020'de yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) açılan kontenjan sayısı 8 bin 101 iken bölüme yerleşen öğrenci sayısı ise 7 bin 752 kişidir. Sosyoloji bölümleri için kontenjan sayısı Vakıf üniversitelerinde 864, Devlet üniversitelerinde 5 bin 596, açıköğretim fakültelerinde ise 1 bin 641 olarak belirlenmiştir. Açılan kontenjan sayılarına ve bölüm mezunlarının istihdam oranlarına bakıldığında arada ciddi farklar oluşmaktadır. İstihdam kısmında 2014'ten bu yana merkezi alımlarda sembolik kontenjan rakamları açılırken, 2015'ten bu yana sosyologlar istihdam edilmemiştir. İstihdam alanında bir cazibe yaratılmasının bu bilim alanının gelişim kaydetmesine de olanak sağlayacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

1- Bakanlığınız bünyesinde Mayıs 2021 itibariyle sosyolog unvanı ile çalışmakta olan kaç personeliniz vardır?

2- Bu personellerin kaçı merkez kaçı taşra teşkilatlarında çalışmaktadır?

3- 2003-2021 yılları arasındaki süreçte her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Bakanlığınız bünyesinde sosyolog unvanı ile kaç kişi istihdam edilmiştir?

4- 2021 ve 2022 yılları içerisinde Bakanlığınız bünyesinde sosyolog unvanı ile kaç kişiyi istihdam etmeyi planlamaktasınız?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-46610s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Sosyolog
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.