Öne Çıkanlar Mahmut Özer Maden Çalışanları Fransızca Öğretmeni psikolog ataması Devredilen Taşınırların Kaydı

Çalışanlara Ek Zam, Yüzde 3 Refah Payı ve Enflasyon Farkı Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Ülkemizin en başarılı öğrencilerinin eğitim-öğretim gördüğü proje okullarına yönetici ve öğretmen atanırken adeta herhangi bir kriter aranmıyor! Yandaş olmanız, biat etmeniz, sendikal ve siyasi birlikteliğinizin olması yeterli! Buradaki en büyük sorun, proje okullarının MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine tabi olmamasıdır. İşte bu nedenle Türkiye’nin en gözde okullarında en başarılı öğrenciler eğitim-öğretim görse de, bir kısım yöneticiler ehil olmayınca kalite de düşmektedir. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha fazla zaman kaybetmeden proje okullarına yapılacak yönetici atamaları MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ne tabi olmalıdır. Bu konuda paralel yapılanmaları geri püskürtmek, proje okullarını bazı grupların, yapıların, cemiyetlerin tekelinden kurtarmak devletini seven herkes için milli bir görev olmalıdır.

6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memura verilen ve ekonomik gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan zam oranları eridi, yıllık zam oranını  aşan bir enflasyonla karşı karşıya kaldık. İşte tam da bu nedenle ek zam ve refah payı talebimiz çok önemlidir. Türkiye Kamu-Sen olarak yoksulluğa mahkûm olmamak için çalışanlara ek zam,  yüzde 3 refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız. Aksi taktirde çalışanlar Temmuz’a kadar enflasyona ezdirilecek demektir. Aklı, fikri evinin geçiminde olan, ay sonunu getirmek için hesap yapan, aldığı ücretle ailesinin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan çalışanlarla kamuda, okullarda, eğitim kurumlarında verim sağlayamazsınız.

Öte yandan sendikamızın en önemli taleplerinden birisi de gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi ya da matrahın yükseltilmesidir. Çünkü, kamu çalışanlarının büyük bölümünün nisan ve mayıs ayından itibaren üst vergi dilimine geçmeye başlıyor. Bu nedenle çalışanların maaşı yılsonuna doğru düşüş gösteriyor. Oysa vergide esas olan çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Bu sistemle daha kamu çalışanları maaşları cebine koymadan devlete vergisini ödüyor. Dolayısıyla zaten kıt kanaat geçinen kamu çalışanlarının gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi kayıplarının azalmasını sağlayacaktır.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
EnflasyonEk ZamRefah Payı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.