Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu 25. Cüz Arapça Okunuşu

Çevre Sağlığı Teknikerlerinin İstihdamına İlişkin İki Soru Önergesi

27/4 Dönemi ve Yasmaa Yılı 7/41767 Esas Numaralı 23 Şubat 2021 tarihli Çevre sağlığı teknikerlerinin istihdamına ilişkin Soru Önergesi CHP Niğde Milletvekili ÖMER FETHİ GÜRER tarafından TBMM'ne sunuldu.

Çevre Sağlığı Teknikerleri başta virüslerle mücadelede bulaşın kaynağını bulmak ve filyasyonun en doğru ve hızlı şekilde uygulanmasını sağlamaktadır. Bunun yanısıra doğal kaynakların insan ve çevre sağlığı açısından analizini yapmakta, hava kirliliğine sebep etkenleri çıkartmaya, tıbbi atık kontrolünden sahada tütün denetimlerine kadar birçok saha görevinde yer almaktadırlar. Çevre Sağlığının tekrar kazanımı noktasında, özellikle COVID-19'la mücadelede Sağlık Bakanlığı'nın önemle üzerinde durduğu filyasyon yönetiminde, çevre sağlığı teknikeri ihtiyacının karşılanması önemlidir.

Bu kapsamda;

1- Türkiye genelinde kamu ve özel toplam kaç hastane bulunmaktadır? Bu hastanelerde kaç Çevre Sağlık Teknikeri bulunmaktadır?

2- COVID-19 salgınını yaşadığımız bu hayati dönemde filyasyon ekipleri başta olmak üzere pandemi karşısında sağlık kurumlarında halk sağlığını koruyabilecek olan Çevre Sağlığı Teknikerlerine yeterli kadro açılması düşünülmekte midir?

3- Çevre Sağlığı Teknikeri olmayan tüm kamu ve özel hastanelerde, teknik konularda kimler hizmet vermektedir? Bu kişilerin yerine Çevre Sağlık Teknikerleri istihdam edilmesi planlanmakta mıdır?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/41448 Esas Numaralı 18 Şubat 2021 tarihli Çevre sağlığı teknikeri istihdamına ilişkin Soru Önergesi CHP İzmir Milletvekili KANİ BEKO tarafından TBMM'ne sunuldu.

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

1- Ülke genelinde var olan tüm hastanelerde istihdam edilen Çevre Sağlığı Teknikerlerinin toplum sayısı ne kadardır? Geçtiğimiz yıl bu alanda kaç mezunun ataması yapılabilmiştir? 2021 yılı için öngörülen sayı ne kadardır?

2- Yıllık Çevre Sağlığı Teknikeri ihtiyacı ne kadardır? Bu ihtiyacın yüzde kaçı ilgili alan mezunları tarafından karşılanmaktadır?

3- Yetersiz atama nedeniyle Çevre Sağlığı Teknikerlerinin yerine diğer sağlık çalışanlarının bu alanda görev yaptıkları bilgisi doğru mudur? Eğer doğruysa bu durum hastalar açısından bir risk yaratmayacak mıdır?

4- COVID-10 salgını nedeniyle artan sağlık emekçisi ihtiyacı açıktır. Başta filyasyon ekipleri olmak üzere pandemi karşısında sağlık kurumlarında halk sağlığını koruyabilecek olan Çevre Sağlığı Teknikerlerine yeterli kadro neden açılamamaktadır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.