Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Memur ve Emekli Maaşları Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındak küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir. Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadar ki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur.

Şimdi geldik emeklilerimize. Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklililerimizle ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak yeni düzenlemeye göre.

Böylece aylık geliri 1500 TL'den başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olaırak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecek.

Yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracat, cari dengesiyle hedeflerine ulaşmış, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye'ye hiç olmadığı kadar yakınız.

Allah'ın yardımı, milletimizin d esteği ile bu defa tarihi tekerrür ettirmeyecek, aynı hüzünlü tabloyla karşılaşmayacak, aynı bedelleri ödemeyeceğiz. Bu defa ibret alacağımız muazzam birikimlerle yolumuza devam ediyoruz. Son 20 yılda milletimizle birlikte pekçok sınamadan alnımızın akıyla geçtik. Vesayetin gücünü beraber törpüledik, kalkınma altyapımızı beraber güçlendirdik, demokrasimizin standardını beraber yükselttik. Biz size aşığız. Sizin dertliniz olan bir iktidarız. Biz terör örgütlerine karşı olan mücadelemizi bu can bu tende oldukça sonuna kadar vermekte kararlıyız. PKK,'sından FETÖ'süne tüm terör örgütlerinin başını hep birlikte ezdik. Sınırlarımıza dayanan emperyalist hevesleri beraber kursaklarında bıraktık, sokakta beraber direndik, şimdi de aynı başarıyı ekonomideki hedeflerimize ulaşarak, inşallah beraberce göstereceğiz.

Yaptığımız hiçbir fedakarlığın, çektiğimiz hiçbir sıkıntının, yüreğimizde büyüttüğümüz her umut katresinin boşa gitmediğini, gitmeyeceğini bareberce göreceğimiz bir döneme giriyoruz. Yeter ki 2023 hedeflerimize, 2053 vizyonumuza sahip çıkalım. Yalana, iftiraya, fitneye, fesada, hasede, kifayetsiz muhterislerin hezeyanlarına kapılarımızı kapatalım.'' dedi.

2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile birlikte 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılacak. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 25,47 artış sağlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kişisel twitter hesabından ''çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasındayız. Memurlarımızın maaşına yapılacak zam oranı yüzde 30.5 olarak belirlenmiştir. En düşük emekli maaşı ise 1500 TL'den 2500 TL'ye yükseltilmiştir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.