Öne Çıkanlar Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu uzman yardımcısı

Ek Göstergelerin Artırılması Kanun Teklifi (2 Eylül 2021)

Teklif ile, sağlık çalışanı, polis, öğretmen, avukat ve din görevlilerinin ek göstergelerinin artırılması amaçlanmaktadır.
Bu kanun teklifi ile kamu çalışanı olan hemşire, sağlık çalışanlarıi polis, öğretmen, avukat ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi amaçlanmış olup; ek gösterge, kamu çalışanlarının, maaşlarının, emekli aylıklarının ve ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan biridir. Ek göstergelerin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyelerinin de düzeltilerek hak ettikleri ücreti alacağı anlamına gelmektedir.

Ülkemize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan ve çoğu zaman bu hizmetlerini çok zor şartlar altında yapmak zorunda kalan kamu çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Hem çalışırken hem de emekliliklerinde zor koşullarda geçimlerini sağlamaya çalışmaktadırlar. Kamu çalışanlarımızın sosyal, özlük ve ekonomik anlamda durumlarının iyileştirilmesinin ve hayatları boyunca geçimlerini rahat bir şekilde sağlanması sosyal devlet anlayışının gereğidir.

Kanun teklifine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-3793.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.