Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Ek Protokol Ek Hüsrana Dönüşmesin

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, ''Geçmişte toplu sözleşme artışları enflasyon altında kaldığı için uyarmış, önümüzdeki iki yıl için imzalanacak toplu sözleşmenin enflasyon altında kalmaması için gerekli uyarıları yapmıştık. Buna rağmen hayatın gerçekleri ile uygun düşmeyen 6. Dönem toplu sözleşmeleri için atılan imzalar daha yürürlüğe girmeden, alınacak olan artışlar enflasyon karşısında erimiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; ‘Ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğratılması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alan bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak düşünülmektedir.’ ifadelerine yer verilmiştir.

Ek protokol ile refah düzenlemesi yapılarak bu kaybın önüne geçileceği açıklansa da yapılacak ek protokol ek hüsrana dönüşmeli, memur ve emeklilerinin yıllardır süregelen kayıplarını karşılayacak gerçek düzenlemeler yapılmalıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.