Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları Bakan Murat Kurum'a Seslendi

Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları, 'Çok şükür ATANDIM' sevincini yaşamak istiyor. Verdikleri çabaların karşılığını almak için çok beklediler. Milli EMLAK VE TAPU'YA 2000 ATAMA bekliyorlar.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/43439 Esas Numaralı 24 Mart 2021 tarihli Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının istihdamına ilişkin Soru Önergesi BAĞIMSIZ Adana Milletvekili İSMAİL KONCUK tarafından TBMM'ne sunuldu.

Tapu ve Kadastro ile Milli Emlak Müdürlüklerinde yoğun iş yüküne rağmen yeterli personel istihdam edilmemesi nedeniyle, hem mevcut personelin iş yükü artmakta hem de işler aksamaktadır. Emlak ve emlak yönetiminden 30 bini aşkın sayıda mezun bulunmaktadır. İş yükünü paylaştırmak ve vatandaşın hizmet alımını hızlandırmak için istihdam olanaklarının artırılması gerekmektedir.

1- Emlak ve emlak yönetiminden mezun olan 30 bin genç, yıllardır ilgili alanlarda personel alımı olmaması nedeniyle işsizlikle boğuşuyor. Tapu ve Kadastro ile Milli Emlak Müdürlüklerinde yoğun iş yükünü azaltmak için alım yapılması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

2- Emlak ve emlak yönetiminden mezun olanlar için bir alım yapılması söz konusu ise istihdam edilecek personel sayısını ve takvimini açıklar mısınız?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.