Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları İçin İki Soru Önergesi

Emlak ve emlak yönetimi bölümü her yıl 6000 civarı mezun vermektedir. 30 bini aşkın emlak ve emlak yönetimi mezunu vardır. 3301 nitelik kodlu emlak ve emlak yönetimi mezunları atama bekliyor.

1- Milli emlek için personel ataması yapılması düşünülmekte midir? Atama yapılacaksa bu alana emlak ve emlak yönetimi mezunu atanacak kişi sayısı kaçtır?

2- 2021 yılı içerisinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne personel alımı yapılacak mıdır? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne personel alımı yapılacaksa, emlak ve emlak yönetimi mezunları için ayrılan kadro sayısı kaçtır?

3- 2021 yılında emlak ve emlak yönetimi mezunları atamalarına yönelik planlama nedir?

Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atamalarına ilişkin Soru Önergesi

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/41720 Esas Numaralı 24 Şubat 2021 tarihli Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atamalarına ilişkin Soru Önergesi İYİ Parti Antalya Milletvekili FERİDUN BAHŞİ tarafından TBMM'ne sunuldu.

Bilindiği üzere emlak sektörü sadece ülkemizde değil tüm dünyada lokomotif bir sektördür. Çünkü dünyada en önemli yatırım aracı kuşkusuz emlaktır. Yenilenen şehirler, hızla yükselen inşaat sektörü, birikimlerini taşınmaza çeviren vatandaşların kamuda oluşturduğu arz talep dengesi nitelikli personele olan ihtiyacı arttırmıştır.

30 bin kişiyi aşan Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Mezunu meslek elemanları tüm taşınmaz hukuku, miras hukuku, şehir imar planlama eğitimlerine haiz olup liyakat ilkesinin bütün özelliklerini taşımaktadırlar.

Kamuda Tapu Kadastro ve Emlak Müdürlüklerinde iş yoğunluğunun fazla olması ve personel yetersizliği hepimizin malumudur.

Buna göre;

1- Emlak ve Emlak Yönetimi Programı mezunlarının mağduriyetlerini gidermek adına bir çalışmanız var mıdır?

2- Bu yıl söz konusu bölümden alım yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Eğer alım yapılacaksa ne kadar kadro açılacaktır?

4- Alım yapılmayacaksa bu bölümün hala eğitim vermesinin sebebi nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.