Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Gerçekleşen Enflasyon Oranı Üzerinden Zam Talebi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Yetki dönemi ve devamında bu yıl Ağustos ayında yapılacak olan Toplu sözleşme dönemine girdiğimiz şu dönemde sendikal çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Kamu-Sen teşkilatı alanda çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Memurlarımız ve emeklilerimizin 2 yıl daha kaybetmeye tahammülü kalmadı. 

Hükümet bu sene tahmini enflasyon üzerinden bir zam oranı ile masaya oturmasın. Türkiye Kamu-Sen gerçekleşen enflasyon üzerinden kamu çalışanlarına zam yapılmasını talep etmektedir. Ayrıca refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi de olmazsa olmazlarımızdandır. Toplu sözleşme masasına yaklaşık 4 buçuk ay var ve buradan bu taleplerimizi ilan ediyorum. Ayrıca kamu çalışanlarının kayıplar noktasında da ciddi bir beklentisi vardır. Kayıplarımızın telafi edilmesi de öncelikli taleplerimizdendir.

Yakın zamanda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya geldiğini, özellikle sözleşmelilere kadro, bütün kamu çalışanları için 3600 ek gösterge, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı, üyeliklerin e-devlet üzerinden yapılabilmesi gibi konularda değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci; söyledikleri her sözün her platformda takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci; “Kamu çalışanlarımızın yaşadığı sorunlar hepinizce malum. Ancak son bir yıldır büyük bir mücadele verdiğimiz Koronavirüs döneminde özellikle sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarımızı özveriyle görevlerini yerine getiriyorlar. Bakınız, kademeli normalleşmeye geçtik ve vaka sayıları yeniden artışa geçti. Bu dönemde bile kamu çalışanları özveriyle görevlerinin başında. Sağlık çalışanları ve tüm kamu görevlileri alkıştan çok daha fazlasını hak ediyorlar. Onun için kamu çalışanlarının bu süreç içerisinde geçmişten bugüne biriken sorunlarını çözmek hem yöneticilerin hem de sendikacılar olarak bizim asli görevimizdir. Onları motive edecek ekonomik ve sosyal konularda atılacak her adımı desteklemeye hazırız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.