Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Gıda Mühendislerinin İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (7 Nisan 2021)

Farklı İşletmelerde taklit ve tağşişin ürünlerin varlığı, vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar üzerine denetimlerle tespit edilmektedir. Gıda işletmelerinin düzenli olarak denetlenmesi ile taklit ve tağşiş ürünlerin üretilmesi engellenebilir. Gıda mühendislerinin istihdamı konusunda gereken yapılmalıdır. Gıda üretim işletmelerinde ve yemekhanelerde gıda mühendisi çalışması zorunlu olmalıdır. Endüstriyel gıda, işlenmiş gıda, halkın tüketimine sunulan ve kar amacı güden gıda alanlarında mesleki eğitim gören ve kendini geliştiren gıda mühendislerinin istihdamı artırılmalıdır.

1- 2021 yılında yapılacak atamalarda ön görülen gıda mühendisi atama sayısı kaçtır?

2- Kamuda istihdam eden gıda mühendisi sayısı kaçtır?

3- Bünyesinde gıda mühendisi istihdam etmeyen, gıda üretimi yapan ve gıda ürünü satan işletme sayısı kaçtır?

4- İşletmesinde gıda mühendisi istihdam eden ve etmeyen firmalara yapılan denetimler sonucu elde edilen bilgiler nelerdir?

5- Atama bekleyen gıda mühendisi sayısı kaçtır? 2015 yılından itibaren, mezun olan gıda mühendisleri sayısının yıllara göre dağılımı nedir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-43962s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Gıda Mühendisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.