Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması Yükseköğretim Kurulu Eğitim GücüSen

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Açılması (4 Ekim 2021)

Genel Başkan Yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yüksel imzalı resmi yazıda ''İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2016 yılından beri Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılmadığı (Unvan Değişikliği Sınavı hariç), bu sebeple de birçok devlet memurunun sınıfları içinde ilerleme ve yükselme imkanına sahip olunmadığı için mağduriyet yaşadığı görülmektedir.

Diğer taraftan kurumda boş kadroların olduğu, 2016 yılından bu yana kurum bünyesinde açıktan atama ile personel temini yapıldığı anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere, 657 Sayılı Kanun'un 3. maddesinde, ''Sınıflandırma'', ''Kariyer'' ve ''Liyakat'' ilkeleri, bu Kanun'un temel ilkeleri olarak belirlenmiş; ''Kariyer İlkesi'', devlet memurlarına yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanı sağlama, ''Liyakat İlkesi'' ise devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerleme ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini yeterlik sistemine dayandırmak ve bu sistemin eşit imkanlarla uygulanmasında devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmak olarak tanımlanmıştır.

Bu çerçevede, 657 Sayılı Kanun'un 3. maddesinde belirlenen üç temel ilke esas alınarak kamu görevlilerinin verimliliğini ve motivasyonunu artıracak olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının yapılmasını sağlayacak bakış açısı esas alınmalıdır. Personelin kariyer ve liyakati esas alınarak yatay ve dikey yükselmesine imkan sağlanmalıdır.

31 Mart 2021 tarihli KPDK Toplantısı'nda Görevde Yükselme/Unvan Değişikliği Sınavları için 3 yılı aşmamak üzere düzenleme yapılacağı karar altına alınmıştır.

Bu gerekçelerle, kurum bünyesinde çalışan personelin daha fazla mağduriyet yaşamaması amacıyla kurumunuzca belirlenen en yakın tarihte Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı için gerekli işlemlerin yapılmasını ve sonucundan 4688 Sayılı Kanun'un 19/f maddesi gereğince Sendikamıza bilgi verilmesini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.