Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Günün Önemli Atama ve Görevden Alma Kararları (2 Ocak 2021)

4 üniversiteye rektör ataması yapılırken, çok sayıda bakanlığa atama yapıldı ve görevden almalar gerçekleştirildi. Dikkat çekenler arasında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı yer aldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Atama Kararları

2021/1 Karar Sayılı Karara göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ali ÇEVİK görevden alındı.

2021/2 Karar Sayılı Karara göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan; Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcılığına Mahir GÜMÜŞ, Çalışma Genel Müdür Yardımcılığına Hüseyin SEYREKOGLU atandı.

2021/3 Karar Sayılı Karara göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan İş Başmüfettişliğine, İş Müfettişi Hayati Mehmet İNAM atandı.

2021/4 Karar Sayılı Karara göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan iş Başmüfettişliğine, İş Müfettişi Savaş VAN atandı.

Türkiye iş Kurumu Atama Kararları

2021/5 Karar Sayılı Karara göre; Türkiye iş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali ÖZKAN, görevden alındı.

2021/6 Karar Sayılı Karara göre; Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına, Nadide YİĞİTELİ ve Samet GÜNEŞ atandı.

2021/7 Karar Sayılı Karara göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Yasin KALEM görevden alınmış ve bu suretle boşalan Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğüne aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Murat ORAL atandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Atama Kararları

2021/8 Karar Sayılı Karara göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı Açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına, Mehmet ASLAN atandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Atama Kararları

2021/9 Karar Sayılı Karara göre; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'na Serkan KAYALAR atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Atama Kararları

2021/10 Karar Sayılı Karara göre; Milli Eğitim Bakanlığında Açık bulunan Rize İ1 Milli Eğitim Müdürlüğüne, Engin EMEN atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Atama Kararları

2021/11 Karar Sayılı Karara göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında açık bulunan; Döner Sermaye İşletme Dairesi Başkanlığına Haşan ÖZKAN, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Eyüp Selman KORTEN atandı.

2021/12 Karar Sayılı Karara göre; TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran YAZICI görevden alınmış ve bu suretle boşalan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Haşan PEZÜK atandı.

2021/13 Karar Sayılı Karara göre; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü açık bulunan 1. Bölge Müdürlüğüne, Necmettin ACAR atandı.

2021/14 Karar Sayılı Karara göre; Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Prof. Dr. Murat TUNCER yeniden seçildi.

2021/15 Karar Sayılı Karara göre; Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim ŞENEL seçildi.

2021/16 Karar Sayılı Karara göre; Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Melih BULU atandı.

2021/17 Karar Sayılı Karara göre; Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Ahmet KUTLUHAN atandı.

2021/18 Karar Sayılı Karara göre; Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek atandı.

2021/19 Karar Sayılı Karara göre; Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mehmet DURMAN atandı.

2021/20 Karar Sayılı Karara göre; Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Ünal AY atandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.