Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Günün Önemli Kararları (22 Aralık 2021)

2021/600 Karar Sayılı Karara göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Murat ZAMAN atanmıştır.

2021/601 Karar Sayılı Karara göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanı Necmi KESKİNSOY, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 üncü maddesi gereğince görevden alınmıştır.

MURAT ZAMAN KİMDİR?

Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü olarak görev yapan Murat Zaman, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Murat Zaman atandı.

Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü 2019 tarihinde kurulmuş, finansal istikrarın sürdürülmesi amacıyla sistemik risklerin izlenmesi ve yönetilmesine ilişkin kurumsal çerçeveyi güçlendirmek, bu risklere karşı tedbir almak, faizsiz finans sektörünün geliştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla eşgüdüm içerisinde çalışmalar yapmak, finansal piyasalardaki yenilikler başta olmak üzere küresel ve yerel gelişmeleri takip etmek, değerlendirmek ve finansal sektörü geliştirici çalışmalar yapmakla görevlendirilmişti.

NECMİ KESKİNSOY KİMDİR?

Trabzonlu olduğu öğrenilen Necmi Keskinsoy, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1996-2000 yılları arasında Gelirler Genel Müdürlüğü Stajyer Gelirler Kontrolörü olarak görev yapmıştır. 2000-2006 yılları arasında Gelirler Genel Müdürlüğü Gelirler Kontrolörü olarak görev almıştır.

2006-2007 Gelirler İdaresi Başkanlığı Gelirler Başkontrolörü olarak görev yapan Keskinsoy, 2007-2010 yılları arasında Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığında Vergi Dairesi Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

2010-2011 yılları arasında Gelir İdaresi Başkanlığında çalışmış ve 2011 Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Gelir İdaresi Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayken 26 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kamu İhale Kurumu (K.İ.K) üyeliğine atanmıştır.

5 Mayıs 2020 tarihinde yapılan yemin töreninden sonra göreve başlayan Keskinsoy, 20 Mayıs 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.