Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği KYK 464 Personel Alım İlanı

Harita Mühendislerine İlişkin Soru Önergesi (3 Eylül 2021)

2022 ve 2023 yılları için açıklama 25 Ağustos 2021 Tarihli ve 31579 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin'' Tarım ve Ormancılık Hizmet Koluna İlişkin olan Dokuzuncu Bölümünün ''Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme'' başlığı altında md. (14)'te ''Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında veteriner, veteriner hekim, biyolog ve kimyager unvanlı kadro pozisyonlarında olanlar ile mühendis unvanlı kadro pozisyonlarında bulunanlardan gıda, ziraat, su ürünleri balıkçılık teknolojileri, kimya ve tütün teknoloji mühendisleri ile ilgili meslek alanlarında eğitim alan tekniker, teknisyen ve yardımcı sağlık personeline ilave ödeme yapılır.'' denilmekte olup Harita Mühendislerinin kapsam dışı bırakıldığı görülmektedir.

Yapılan kontrollük hizmetleri kapsamında harita mühendisleri sahada fiilen aktif olarak yer almakta olup, adı geçen mühendisliklerle aynı sahada çalışıp, aynı kontrollük görevlerine imza atarak kritik öneme sahip çalışmaları yürütmektedir. Harita Mühendisleri bu haktan mahrum bırakılarak mağdur edilmiştir.

1- Tespit, ölçüm ve kontrollük hizmetlerinde aktif olarak yer alan Harita Mühendislerinin de aynı araçla göreve gittiği mühendis personelden farklı uygulamaya tabi tutulmaması, kurum içi huzur, verimli çalışma ve adaletin sağlanması adına, 5403 ve 4342 Sayılı Kanun kapsamında ''Kontrol Hizmetleri İlave Ödeme'' yapılacak meslek grubuna dahil edilerek haksız uygulamanın düzeltilmesi için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-50525s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Harita Mühendisleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.