Öne Çıkanlar MEB memurlar Milli Eğitim Bakanlığı EYT Mahmut Özer

Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Personeline İlişkin Soru Önergesi (24 Mart 2021)

24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan 696 Sayılı KHK ile kamuda personel çalıştırılmasına dayalı ihale usulü sona erdirilmiş ve daha önce taşeronda çalışan yaklaşık 1 milyon personelin kadrosu kamu kurumlarına ve belediye şirketlerine aktarılmıştır. Ancak, kamu hastanelerinin bilgi yönetim sistemleri birimlerinde çalışan yaklaşık 3 bin 500 personel bu düzenlemenin dışında tutulmuştur.

Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 10 Temmuz 2018 tarihinde bakanlığının devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, ''Hastane Bilgi Yönetim Sistemindeki kardeşlerimizle ilgili çalışmayı sayın başbakanımızın talimatıyla Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı olarak aslında biz tamamladık. İnşallah sayın bakanımızın döneminde uygulamaya geçmiş olur.'' ifadesini kullanmıştır.

Buna rağmen, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Personelinin kadroya alınma talebi halen gerçekleştirilememiştir. Söz konusu personel kadroya alındığında taşeron firmaların kurumlardan elde ettikleri yüksek komisyonlardan tasarruf edilmiş olacaktır. Firmalar, personeli hataları görmezden gelmesi yönünde baskı altına alamayacak böylece eksik ve kusurlu işlemlerde firmalara cezai işlem uygulanabilecektir. Hasta mahremiyeti arz eden bilgiler üçüncü şahısların paylaşımına açık olmayacaktır. Hastaneler kendi yazılımlarını yapabilecektir. Başta e-nabız olmak üzere birçok modül yazılımlar kurumlar tarafından yapılırken, firmalara aktarılan fahiş ödemeler, devletin kasasında kalacaktır. Kurumlarda bilgisayar tamirleri, yazıcı tamirleri, her türlü donanım bakımları ve network bakımları için firmalara yüksek ücretler ödenmeyecektir. Sağlıkta taşeron son bulacaktır.

1- Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Personeli, hangi gerekçelerle 696 Sayılı KHK kapsamı dışında bırakılmıştır?

2- Kendilerine söz verilmiş olmasına karşın, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi personeli neden kadroya alınmamaktadır?

3- Sağlık Bakanlığı'nda bazı bürokratlar, taşeron firmalara aktarılan fahiş ödemeler devam etsin diye mi kamuda tasarruf sağlayacak düzenlemeye engel olmaktadır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.