Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

İŞKUR İdari İzin Genelgesi

Genel Müdür V. Bekir Aktürk imzalı resmi yazıda ''COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler konulu 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 14 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı'nın 2021/8 Sayılı Genelgesi'nde ''60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır'' hükmü yer almakta olup, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 16 Nisan 2021 tarihli ve 173 sayılı yazısı ile ''60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır.'' hükmünden Bakanlığımız personelinin kapsam dışı tutulduğu bildirilmiştir.

COVID-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla; çalıştırılma biçimine bakılmaksızın Kurumumuzda söz konusu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 16 Nisan 2021 tarihli ve 173 sayılı yazısı kapsamında uygulanacak olan esnek çalışma aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

1. Hizmetin niteliğine göre dönüşümlü çalışma, uzaktan çalışma veya her iki esnek çalışma yöntemi birlikte uygulanabilecektir.

2- Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve esnek çalışma sürelerinin belirlenmesi; merkez teşkilatında birim amirleri, taşra teşkilatında il müdürleri yetkisinde olacaktır.

3- Merkez teşkilatında daire başkanı ve üstü yöneticilik görevlerini yürütenler, taşra teşkilatında ise hizmet merkezi yöneticisi, şube müdürü ve üstü yöneticilik görevini yürütenler esnek çalışma kapsamı dışında olacaktır.

4- Esnek çalışma kapsamına alınan personelin belirlenen usul ve esaslara aykırı davranması halinde esnek çalışma sona erecektir.

5- Dönüşümlü/uzaktan çalışanlar, yetkili amirin izni dışında görev mahallini terk etmeyecek ve ihtiyaç duyulduğu anda görev yerlerinde hazır bulunacaklardır.

6- Esnek çalışanlar görev ve sorumluluklarını süresi içinde ve gerektiği gibi yerine getireceğini kabul ve taahüt etmiş sayılarak, belirlenen usul ve esaslara aykırı davrananların ve getirilen yükümlülüklere uymayanların idari sorumlulukları saklı olacaktır.

7- Esnek çalışma yöntemlerinden yararlananlar, yetkili amirce erişilebilir ve ulaşılabilir olmak zorundadır.

8- Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve yetkili olan amirler, hizmetin aksamadan yürütülmesi için personel koordinasyonunu sağlamakla sorumludur.

Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar idari izinli sayılacaktır.

Ancak, idari izinli sayılanlar amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecektir.

Kurumumuz merkez teşkilatında günlük çalışma başlama ve bitme saatleri 10.00-16.00 olarak uygulanacaktır.

Kapalı alanlarda düzenlenecek her türlü toplantı veya aktivitenin gerekli güvenlik önlemleri alınmak suretiyle video/telekonferans gibi sesli-görüntülü iletişim sistemleri vasıtasıyla uzaktan yapılmasına özen gösterilecektir.

24 Mart 2020 tarih 4704973 sayılı ve 27 Ağustos 2020 tarih 6542721 sayılı yazılar yürürlükten kaldırılmıştır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.