Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Kamu Çalışanlarının Gelir Vergisi Oranı %15'e Sabitlenmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Vergi konusu, ülkemizde herhalde en fazla çalışanlarımızın canını yakmaktadır. İktidarlar kamu harcamalarına kaynak oluşturacak gelirlerin başında gelen vergiyi, tahsilin en kolay olduğu kesimden yani kayıt altında çalışan kesimden almakta ve kaynak ihtiyacını gidermeye çalışmaktadır. Bu durum ülkemizde öylesine çarpık bir hal almıştır ki, toplam gelir vergisi tahsilatının yaklaşık %50’si GSYİH’nın yalnızca %7’sini alabilen çalışan kesim tarafından ödenmektedir.  

Kamu çalışanlarımız yıl içinde ödedikleri vergi oranı %15’ten %27’ye yükseldiği için ocak ayında aldıkları maaşı, aralık ayında alamamaktadır. Yani maaşlar yıl içinde artmak yerine azalmaktadır. Son dönemde birçok esime vergi indirimi ve istisnalar getirildi. Benzer bir düzenlemenin de bu konuda en fazla mağduriyeti yaşayan kesim olan kamu çalışanları için yapılması gerekiyordu. Adil bir gelir dağılımı sağlamak, sosyal devlet ilkesini benimsemiş olan ülkemiz için bir zorunluluktur. Bu nedenle gelir dağılımının daha adaletli bir şekilde gerçekleşmesinin ana unsuru olan vergi politikalarının biz çalışanlar lehine düzenlenmesini istemek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının anayasal hakkıdır. Dolayısıyla bizler bu anayasal hakkımızı kullanarak yıllardır üzerimizde ağır bir yük olan gelir vergisi sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bu nedenle kamu çalışanlarının gelir vergisi oranının %15’e sabitlenmesi talebimizi bir kere daha yineliyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.