Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

Kamuda İstihdam Kadrolu Olmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idare hizmetleri sınıfına dâhil edilmelidir. Gelir vergisinde kapsamlı bir yasal düzenleme şart. 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilmelidir." dedi.

“Kamuda Sözleşmeliliğe Son” şûrası yaptıklarını hatırlatan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu çalışmayla kamu personel sisteminde 40’ı aşkın sözleşmelilik türünün tespit edildiğini ve farklılıkların sistem içerisindeki çalışmayı zorlaştırdığını kaydetti. 

Aile bütünlüğünün önemine de dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sorunlar her geçen gün artıyor. İnsanlar temel haklarından mahrum kalıyor, aileler parçalanıyor. Kendisine emanet edilen çocukları eğiten öğretmenlerimiz kendi çocuklarının yüzünü göremiyor, ebeveynlik görevlerini yerine getiremiyor. O yüzden kamuda sözleşmelilik bitmeli, aileler birleşmelidir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle devletin güvenliğinin tam olarak sağlandığının altını çizen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, devletin şu anda bir güvenlik sorunu olmadığını belirterek, “Devletin bu noktada yeni bir adım atması gerekiyor. Kamuda ayrım yapılmaksızın bir kariyer sisteminin kurulması gerekiyor. Bu, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini olağanüstü kıymetli hâle getirecek bir yaklaşım olacaktır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfı kapsamına alınması çağrısında bulunarak, “Kamu hizmetinin tüm paydaşların ürettiği, niteliğine herkesin katkıda bulunduğu gerçeğinden hareketle, hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değişikliği talepleri ivedilikle karşılanmalıdır. Ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak genel idare hizmetleri sınıfına dâhil edilmelidir” dedi.

Gelir vergisi konusuna da değinen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Gelir vergisi, kamu görevlilerinin maaşlarını eritmeye devam ediyor. Gelir vergisi noktasında ücretlilere yönelik kapsamlı bir yasal düzenlemenin artık yapılması gerekiyor. Ücretlilerin diğer gelir gruplarına göre farklı matrahla ilişkilendirilmesi noktasında yüzde 27 ve yüzde 35’lik dilimlerde yapılan uygulamanın artık yüzde 15’lik dilimde esaslı bir şekilde gerçekleştirilmesi elzemdir”  dedi.

3600 ek göstergenin kapsamının genişletilerek hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu konuda yeterince zaman geçirildiğini, bir an önce adım atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.