Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Kamuda İstihdam ve Ek Ödeme Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Açıklanan 14.6’lık bir enflasyon sözkonusu. Ancak sahada gerçek enflasyonun bu olmadığını biliyoruz. Gıda enflasyonu yüzde 19’u gördü. Vergilere bakıyoruz 9.21 arttı. Asgari ücret ise 21.56 oranında artırıldı. Bu rakamlar ışığında görüyoruz ki gerçek enflasyonun hesaplanması zor değil. Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü herkesin malumu, seyyanen zam istiyoruz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda sözleşmeliliğin son bulması gerektiğini ifade ederek “Kamuda sözleşmeli sayısı 400 bini aştı. Kamudaki sözleşmeliler arasındaki özlük hakları farklılığı da 20’yi buldu. Bu konunun da gündeme alınması gerekiyor. Kamuda sözleşmelilik son bulmalı, kamuda istihdam modeli ‘kadrolu’ olmalıdır.” dedi.

Özellikle Yerel Yönetimlerde, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından muhatap değişikliği ile başlayan süreçte, emekçinin ekmeği ile oynandığını, birçok belediyede emekçilerin belediye başkanının iki dudağı arasına hapseldildiğini de ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “5393’e tabi olarak yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel her yıl işinden olma korkusunu tekrar tekrar yaşamamalı, kadro biran önce verilmelidir. Emeği yok sayılan sözleşmeli personelin sesi duyulmalı ve emekçi kıyımı son bulmalı” dedi.

Sağlık çalışanlarının can siparane bir şekilde sahada mücadele ettiklerini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerde sorunlar var. Bu sorunların başında ise hala yapılmamış ek ödemeler var. Bu sorunlar giderilmeli. Sorunların giderildiği gibi belirsizlik de bitirilmeli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.