Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Karekodlu Kronik Hastalık Belgesi İstendi

Genel Müdür V. Bakan a. Hüseyin Çumak e-imzalı resmi yazıda ''ülkemizde görülmekte olan Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı Cumhurbaşkanlığınca 29 Mayıs 2020 tarihli ve 31139 sayılı (Mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlanan 2020/8 Sayılı Genelge ile 13 Mart 2020 tarihli ve 31067 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Kamu Görevlilerinin Yurt Dışına Çıkış İzni'' konulu 2020/2 sayılı Genelge ve 22 Mart 2020 tarihli ve 31076 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler'' konulu 2020/4 sayılı Genelge 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmıştır.

Bakanlığımız, bağlı, ilgili ve koordineli kuruluşlarda yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır. İdari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak; bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacaktır. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

Ancak; kronik rahatsızlığı olan personel e-Nabız sistemi üzerinden ''Kronik Hastalıklarım'' başlığında yer alan alana giriş yaparak ''Kronik Hastalık Durumunu'' gösterir belgenin çıktısını birimine ibraz etmesi ve birimi tarafından karekod okutularak kronik hastalık durumu doğrulama işleminden sonra idari izinli sayılacaktır.

Bilgilerinizi ve idari izinli sayılması uygun görülen personel hariç diğer tüm personelin 1 Haziran 2020 tarihinde tam zamanlı olarak mesailerine devam etmeleri bu süreçte maske kullanmaları gerekmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.