Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Kasım KPDK'da Ele Alınması Planlanan 6 Konu

Online olarak gerçekleştirilen Memur-Sen 6. Türkiye Buluşması'nda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada "bütün hizmet kollarında ve kurum ve kuruluşlardaki üyelerimize ve kamu görevlilerine özellikle teşekkür ediyorum. Kamuya ve insana hizmet noktasında  hiçbir aksaklığa izin vermediler, neden olmadılar.

Koronavirüs ve pandemi, hem en çok duyduğumuz hem de en çok etkilendiğimiz iki olgu ve durum olarak hayatımızda yer edindi. Yine bu yıl depremler, sel felaketleri, yerel ve bölgesel çatışmalar geçmişe göre daha fazla gerçekleşti.

4 Eylül’de yayımlanan kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonlarının üye sayılarına ilişkin tebliğ göstermiştir ki sendikacılıkta itibarın, zirvedeki istikrarın adı Memur-Sen’dir." dedi.

2020’nin ilk KPDK’sında gündemin pandemi olduğunu hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kasım KPDK’sında gündemin 4688 ve bizim tekliflerimiz olacak” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, pandemi ve kamu personel sistemi uygulamaları gündemiyle gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nın eksik yönleri olduğuna dikkat çekti ve toplantının gündemli olmasını doğru, tek gündemli olmasını eksik, gündemin tek taraflı belirlenmesini ise kurulun amacı boyutuyla yanlış olduğunu belirtti.

Kasım ayında gerçekleştirilecek KPDK’da ele alınması için belirledikleri 6 konu başlığını Bakanlığa sunduklarını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantının çözüm mekanizmasını güçlendirmek adına gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Memur-Sen’in Kasım ayında yapılacak toplantı için sundukları 6 başlık arasında sözleşmeliliğin bitmesi herkese güvence gelmesi, YHS'nın kalkması personel rahatlaması, kadro derece sınırlamasının bitmesi kamu görevlilerinin öğrenimlerine göre yükselmesi, kariyer ve liyakat ilkesinin hayat bulması görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda yapılması, kamu mevzuatında darbe artığının kalmaması, kılık-kıyafet yasakları ve yönetmeliğinin son bulması, 3600 ek gösterge vaadinin yerine getirilmesi ve gündemde yer alması gereken diğer konular sıralandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.