Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Yükseköğretim Kurulu

KPDK’da Pandemi Süreci ve Kamu Çalışanlarının Bekleyen Sorunları Konuşulacak

Görüşmede, çalışma hayatı, sorunlar ve pandemi sürecini değerlendirdiklerini söyleyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yakın tarihlerde yapılacak olan KPDK toplantısı ve detaylarına ilişkin de istişarelerde bulunduklarını kaydederek “KPDK’yı toplu sözleşme formatında görmemek lazım. Toplu sözleşme gibi verilen sözleri tutanak altına almıyorlar. Bu toplantı, toplu sözleşmede alınan kararların takibinin yapılması veya çalışanlarımız için yapılabilecek düzenlemelerin konuşulması için yapılıyor. Sosyal diyalogun gelişmesi anlamında bu toplantıları önemsiyoruz. Kamu maliyesine yük getirmeyecek önemli sorunlar var. Bunları rahatlıkla KPDK’da çözebiliriz. Pandemi döneminde yaşanan sorunları da konuşuruz. Bu dönemde üstün gayret göstererek hizmet veren kamu çalışanlarımızın haklarının korunması ve kollanması gerekiyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere, PTT, sosyal hizmetler çalışanlarımız, polis ve askerlerimiz üstün bir gayretle çalışıyorlar. Bu gayret karşısında bizim de onların yaşamış olduğu sıkıntıları dile getirmek ve çözümüne katkıda bulunmak vazifemizdir.” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede gelinen son durumu değerlendiren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tedbirlere herkesin hassasiyetle uyması gerektiğinin altını çizerek, vakaların artmasının en önemli sebeplerinin toplu taşıtlardaki yoğunluğun, düğünlerde sosyal mesafenin yok sayılması ve kalabalık ortamlarda insanlarımızın kurallara uymaması olduğunu söyleyerek, ”Yeni normal hayatı farklı algıladılar. Vatandaşlarımızın tedbirlere uyması gerekiyor. Ağır şartlar altında çalışan sağlık çalışanlarımızın yükünün de azalması lazım. Bunun için bizim de gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.