Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Kronik Hastalıklara Dair Yeni Yazı (2 Haziran 2020)

29 Mayıs 2020 tarihli ve 31139 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayınlanan COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler konulu 2020/8 sayılı Genelge hükmüne göre Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığınca belirlenen kronik hastalığı bulunanların idari izinli sayılacağı öngörülüyor.

Kamu çalışanlarından idari izne esas olmak üzere COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalıklar belli oldu.

  • Halen immünsüpressif tedavisi alanlar,
  • Metastatik ve/veya kemoterapi/radyoterapi alan kanser hastaları,
  • Kornea nakli hariç solid organ nakli, kemik iliği/kök hücre nakli yapılan hastalar,
  • Kronik obstrüktif veya destrüktif akciğer hastalığı veya status astmatikus hikayesi olan hastalar,
  • İnsüline bağlı diyabet ve komplike (serebrovasküler, koroner, böbrek, polinöropati) insüline bağımlı olmayan diabetes mellitus hastaları,
  • Komplike hipertansiyon (serebrovasküler, böbrek, konjestif kalp yetmezliği), dekompanse kalp yetmezliği, akut koroner sendrom geçiren hastalar, kronik karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalar,
  •  Serebrovasküler hastalık (inme, kanama) geçiren hastalar

Söz konusu hastalıklara sahip, 1 Haziran 2020 tarihinden önceki 2 yıl içerisinde 2 kez aynı tanıyı almış olan kamu çalışanlarına Sağlık Bakanlığı e-nabız sistemi üzerinden ''İdari izne esas COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık durum belgesi'' üretileceği bildirildi.

Kamu çalışanları ''İdari izne esas COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık durum belgesi''ne e-nabız sistemi üzerinden ulaşabilecek.

e-Nabız Sistemi üzerinden ''İdari izne esas COVID-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalık durum belgesi''ni alamayan kişiler mevcut hastalık raporları ile kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat edip, durumu uygun görülenlere hastanın ibraz ettiği hastalık raporları ek yapılarak aile hekimi tarafından ''COVID-19 İdari İzin'' tanısı ile durum bildirir tek hekim raporu düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.