Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi (Sıra No: 1)

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati imzalı Genelge'de ''bilindiği üzere, 25 Ağustos 2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin İkinci Kısım Birinci Bölümünün 5'inci maddesinin beşinci fıkrasında; ''Hazine ve Maliye Bakanlığı, 8'inci maddede öngörülen hallerin gerçekleşmesi durumunda birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarda belirlenmiş olan katsayıları, sözleşme ücreti artış oranlarını ve ücret tavanları ile 7'nci maddede yer alan ortalama ücret toplam üst sınırlarını; anılan fıkralarda belirlenmiş olan artış oranı ile 8'inci madde uyarınca verilecek enflasyon farkını yansıtacak şekilde yeniden belirler ve duyurur.'' hükmü yer almaktadır.

Buna göre, 1 Ocak-30 Haziran 2023 döneminde geçerli olmak üzere; 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,388581), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (6,082041), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,123232) olarak belirlenmiştir.

b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3'üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 21.268.04 TL'ye yükseltilmiştir.

c) 6 Haziran 1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3'üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 18.959.98 TL'ye yükseltilmiştir.

ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve 4 Temmuz 2022 tarihli ve 1342135 sayılı Bakanlığımız Genelgesinin 1'inci maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendiiyle yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %16.48 oranında artırılmıştır.

GENELGE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.